България

ЗАГОВОРЪТ: Бойко бута вярната Корнелия за шеф на парламента

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Заговорът на Бойко Борисов и Корнелия Нинова за общ фронт срещу опитите на новата власт да разчисти корупционното блато на ГЕРБ-ДПС-БСП е валиден с пълна сила, докладва източник на Новините Днес. С типичната си червена наглост Нинова обяви, че макар и в оставка, може да бъде избрана за председател на новия парламент.

„Времето ще покаже дали ще съм председател на това Народно събрание“, заяви тя, неотричайки тази възможност, пред „Нованюз“.

ИСТИНАТА зад оставката: ГЕРБ потвърди за сделката с Корнелия Нинова (вижте думите на Тома Биков, който пращаше Бойко в затвора)

Нинова не отговори и на въпроса дали нейната партия ще настоява да излъчи министри в евентуален кабинет. „Първата партия има право да номинира министър-председател и това е нормално. Когато разговаряме с нашите партньори ще ви информираме дали ще поискаме министерски постове“, обясни лидерът на БСП. 

Проверка по рама

„За разпределение на сектори, министерства, постове и личности – няма да говорим, преди да разговаряме с колегите от другите три партии. Такива разговори все още не са водени. Ще трябва да почакаме – мисля, че така е коректно”, подчерта още тя. По думите й има две червени линии, които БСП няма да премине. Едната е въпросът за членството на Македония в ЕС. Другата – Истанбулската конвенция.

Само в Новините Днес: Кой кой е в схемите на Корнелия Нинова? Ето я триадата на БСП (ИМЕНА + СНИМКИ)

Нинова изрази оптимизъм, че след преговорите все пак ще се състави кабинет. „Всички партии го заявихме, че искаме да го направим. Въпреки някои различия, които имахме, в преговорите по най-важните въпроси се намери общото”, посочи тя.

Лидерът на БСП призна и за среща между нея и Кирил Петков и Асен Василев в четвъртък вечерта: „Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство се срещат – това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София.

Само в Новините Днес: Ето ги тайните спонсори на Корнелия Нинова – червен милионер и ромският бос Иван Ангелов – Градуса

Да – имаше такава среща. И тя беше продиктувана от факт, че чухме мнение от нашите колеги от „Продължаваме Промяната”, че до края на годината няма да се приеме бюджета за следващата година, и това ни притесни”. 

Магазин за Акумулатори

Сигнал до Новините Днес: Корнелия Нинова обича лукса – дрехите й са Marina Rinaldi, бижутата на Van Cleef&Arpels започват от €5000

По отношение на вътрешнопартийните борби в БСП, Нинова коментира, че през годините, откакто е председател, е преживяла много предателства. „И то от хора, на които съм помагала и стимулирала в политиката. Но няма значение. Предателите нямат значение. Имат значение последователите, а те са много“, допълни тя.

По думите й все още не е решила дали да се кандидатира за председател на БСП. „Аз създадох възможност и това за пръв път се реализира, председателят да се избира от всички членове на партията. Важно е това демократично право да се запази”, категорична е Нинова. 

Материалът ЗАГОВОРЪТ: Бойко бута вярната Корнелия за шеф на парламента е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button