7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Захарова: Германският посланик избягва да отговаря на въпроса за отговорните за взривяването на „Северен поток“.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„А сега какво попречи на същия посланик фон Гейр да даде еднозначна оценка на терористичната атака, извършена, между другото, в зоната на отговорност на военния блок, отговарящ за сигурността, който включва неговата страна?“, пише Захарова. Тя отбеляза, че по други въпроси германските власти са реагирали много по-бързо.
„Но за „Северен поток“ шест месеца по-късно те мълчат. И публично избягват да отговорят, като забравят да кажат, че Русия не е била допусната до участие в разследването“, добави представителят на МВнР.

По-рано американският журналист Сиймор Херш заяви, че зад взривовете на газопроводи стоят американски диверсанти. Той смята, че зарядите са поставени по време на ученията на НАТО BALTOPS-2022 и са задействани дистанционно, с помощта на сонарен буй, пуснат от норвежки самолет.
В края на декември 2022 г. руският президент Владимир Путин нарече експлозиите в Северен поток 1 и Поток 2 акт на международен тероризъм. Според него зад взривовете стоят страни, които са заинтересовани от транзита на руски газ изключително през територията на Украйна.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ