22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Чай от лайка: Кой има полза от него и кои са 3-те му полезни свойства?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Чаят от лайка е изключително познат и често срещан вид чай.

Това е благодарение както на приятния вкус на напитката, така и на благотворното въздействие на лайката върху здравето и благосъстоянието.

Чаят от лайка е предназначен предимно за пиене, но е подходящ и за външна употреба.

Изключително успокояващо действие на лайката

Чаят от лайка има отлиен ефект за нервите. Лайката е известна с изключително успокояващите си свойства, затова се използва като натурален седатив или релаксиращ препарат.

Ако сте стресирани или се борите с тревожно разстройство, е силно препоръчително да си правите чай от лайка по-често.

Проверка по рама

Ако искате ефектът да бъде по-изразен, трябва да помислите за други препарати от лайка, например екстракт. Екстрактът от лайка е способен да облекчи симптомите на сериозно тревожно разстройство.

Благодарение на своите успокояващи свойства, лайката е и чудесен естествен помощник за сън. След чаша лайков чай можете да се отпуснете приятно, така че очите ви ще се затварят почти сами.

Становището е, че това въздействие на билката е основно заради апигенина. Това е вещество, което се свързва с бензодиазепиновите рецептори в човешкия мозък, което помага за намаляване на напрежението и ви кара да имате усещане като приятно сънливи.

Откриха неподозирана вреда от чая от лайка

По-малко стрес и хранителлни болежки

Силно препоръчително е да се поглезите с чаша чай от лайка дори след малко по-обилно хранене, а в същото време лайката е много полезна при храносмилателни проблеми като цяло.

Магазин за Акумулатори

Ако сте стресирани, често има различни храносмилателни проблеми, които не можете да разрешите, докато не се освободите от стреса.

Чаят от лайка помага при лошо храносмилане, когато стомашната киселина навлезе в хранопровода, с гадене и повръщане, диария и подут корем.

Кой задължително трябва да пие чай от лайка?

Лайката е добра за косата и кожата

Със своите противовъзпалителни ефекти и изобилие от антиоксиданти, лайката също е чудесен избор за естествена грижа за кожата. Тя особено добра за хорта с много чувствителна или раздразнена кожа.

Препаратите от лайка действат при екзема и розацея. Лайката се прилага за направата на различни домашни продукти за кожата, като тоник за лице, а също така можете да добавите цветя към топла вана, за да се погрижите за лицето си, а този тип вана е идеална за успокояване преди лягане.

„Козметичната употреба“ на лайката не се ограничава само до кожата, тя е растение, нужно и за вашата коса. Ако полеете косата си с чай от лайка, тя ще стане мека и блестяща и в същото време малко по-светла.

Чаят от лайка също може да бъде много ефективно естествено средство за премахване на пърхот. Можете да го използвате самостоятелно или в комбинация с други естествени съставки, които помагат да се отървете от това заболяване.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ