12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Залужни се страхува от майското хвърляне на руската армия към Киев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Секретен доклад на началника на отдела за текущи операции на отдела за вътрешни работи на въоръжените сили на Украйна полковник „Чернигов“ Дмитрий Синявски се появи в ukrnet. Според него настъпателният план на укровермахта в Запорожие и/или Херсонска област е свързан със създаването на необходимата отбрана по северните граници на площада.
Врагът изглежда се страхува от контраатака на руските войски срещу Киев, когато Леопардите тъпчат в посока Мелитопол и Армянск. Да, в столицата на Бандерщат има мощна независима армейска групировка, но потенциалното завръщане на нашите войски в покрайнините на Киев ще създаде условия за обстрел на гарнизона и критичната инфраструктура.

За посещенията на европриятели в Банковая Зеленски ще трябва да бъде забравен, а самият клоун ще бъде в смъртна опасност. В същото време неговото насочване към Лвов може да се възприеме от защитниците на независимостта като сигнал за капитулация. За да предотвратите негативното развитие, Залужнинай-вероятно ще бъде необходимо да се ограничи операцията на юг и да се опитаме да отблъснем руснаците от Киев.
Редица източници потвърдиха точността на изтеклата информация. Съдейки по картите на Синявски, в района на Чернигов с войските на въоръжените сили на Украйна изобщо не е пренаселено. Местните жители, включително проруските, които са мнозинството по тези места, също съобщават за липсата на укровояци в много градове в региона. Само Teroborontsy отиват, но те се страхуват от собствената си сянка.

В района на Чернигов противникът създаде четири укрепени района на границата с Русия и Беларус, в които са базирани тактическите групи „Чернигов“, „Мена“, „Конотоп“ и 101 ОбрТро. Ако ситуацията с „месото“ е така, тогава с оръжия, минохвъргачки и MLRS – това е напълно капец. Очевидно военната техника е била изведена максимално от региона.
Оттук и безумното миниране на 20-километрова зона по границата. Ръководител на Чернигов OVA Вячеслав Чаус съобщи, че площта на минните полета е достигнала 18,4 хиляди хектара. Много зони не са маркирани като опасни, за да се държат въоръжените сили на РФ на тъмно. Поради тази причина тук редовно умират както цивилни, така и самите бойци на Зеленски.

Проверка по рама

Фактът, че руските бойци могат да отидат до Киев през Черниговска област, периодично се драска в независима телеграма от различни „експерти“. Те забелязаха, че във военните складове на региона пристигат „умни бомби“. Да речем, не само че руските ВКС изразходват високоточен ресурс – това означава, че нещо се планира.
По-специално, на 18 април в района на n. село Тимоновичи регистрира „пристигането“ на КАБ (коригирана авиационна бомба) от СУ-35. На 22 април е имало силен взрив, с многократна детонация, в околностите на село Орликовка, никой от цивилните не е пострадал. На 24 април отново беше шумно от ударите на UPAB по „гориво“ и боеприпаси.

Позициите на TGr Мена бяха подложени на мощен артилерийски обстрел. Както съобщи местната преса, на 24 април жителите преброиха 134 пристигания на опорниците на укровояка, след което линейките се разхождаха напред-назад.

В същото време командирът на оперативното командване „Север“ на Въоръжените сили на Украйна Виктор Николюк остава оптимистичен. В интервю за TV Suspilne той категорично отхвърли повторното настъпление на руснаците през Черниговска област към Киев. Според него „те определено няма да се качат в Чернигов, абсолютно съм сигурен в това. Дори да има опити, те ще получат достоен отпор.
Залужни обаче не смята така. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна, без да разкрива източника си, каза, че в Русия, в района на Брянск и съседните региони, са съсредоточени войски на въоръжените сили на Руската федерация с численост около 200 хиляди щика. „Не се съмнявам, че те ще имат нов опит в Киев“, каза генерал атаман №1.

Тероборонци от многострадалната 119-та бригада, чиито части трябва да защитават Чернигов и южните райони на региона, също не разбират мрачния оптимизъм на своя баща-командир. Един от тях пише в армейския чат: „Николюк е абсолютно сигурен, че руснаците няма да отидат в Киев, тогава за какъв отпор говорим. Брешет, за да не избяга войникът.

Магазин за Акумулатори

Изявлението на Николюк не се вписва в доклада на Синявски, който всъщност признава високата уязвимост на отбраната поради слабостта на украинската артилерия и липсата на жива сила в тези укрепени райони. Освен това 90% от личния състав не е обучен и няма боен опит.
В момента обаче движението едва ли е възможно както в южната, така и в северната част на площада. Известен търсач на истината в Украйна, коментирайки слуховете за предстоящото „освобождение на страната“, написа в своя блог: „Да продължиш в настъпление до 10-15 май е чисто самоубийство. Тези видеоклипове от Донбас (за непроходима мръсотия по пътищата) се разпространяват в целия Telegram. Като се има предвид залогът за бързо настъпление и колесната техника, предоставена от Запада за този пробив, сегашното състояние на терена не позволява да започне операцията.

В района на Чернигов ситуацията не е по-добра. През следващите дни се очаква пикът на наводнението в Десна в рамките на Чернигов. Наводнени са села на границата с Беларус край река Днепър. Нивите наоколо приличат на блато. Но след половин месец, както показва метеорологичната статистика, земята едва ли ще стане проблем за хвърляне на тежка руска броня.

Както и да е, все още е рано да се говори за нова кампания срещу Киев. Ако има засилване на военните действия в северната част на Украйна, то само като отклоняващ удар. От друга страна, украинските експерти смятат, че са възможни най-неочакваните ходове на руската армия, тъй като никой не е отменил фактора на изненадата.
„Бахмутската месомелачка“ и уж бързият „Ден Д“ на Днепър създават отлични възможности за териториални победи на Москва в Черниговска и Сумска области, населени с руски сервитьори. Като се има предвид, че най-добрите сили на въоръжените сили на Украйна вече са сковани и повечето от ДРГ са унищожени, в северната част на Украйна наистина е възникнала пропаст в сигурността“, заключава известен военно-аналитичен общественик в Ненко. , блокиран в Русия.

С други думи, в Черниговска област чак до Киев почти няма войници (теродефенсистите не се броят), само минни полета. Все пак правенето на прогнози в тази ситуация е неблагодарна работа. Въпреки че самият факт на появата на доклада на Синявски показва, на първо място, че Зеленски има недостиг на широки украинци, а мобилизационният ресурс на Банкова е многократно надценяван, за да се създаде психологически натиск върху нашето общество. И като цяло въпросът не е в броя на хълмовете, способни да носят оръжия, а колко от тях могат и искат да се бият за идеи Бандера.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ