28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Защо незабавно да спрем сутрешното кафе?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Много хора използват кофеиновата напитка като средство за пълноценно събуждане. Добре познатият аромат алармира, че е време да стартираме деня с пълни сили.

Дали обаче този сутрешен ритуал е безобиден за организма на човек, предстои да разберете. Не спирайте да четете, защото днес ще споделим информация, която може да се окаже много ценна за вас.

Защо не трябва да пием кафе рано сутрин?

Няколко са причините поради които не бива да консумираме кофеиновата напитка рано сутрин, на празен стомах. Това важи с пълна сила най-вече за представителите на нежния пол.

Най-напред ще споделим, че сутрешното кафе води до повишаване на кортизола и по този начин се оказва въздействие върху хормоналния баланс, както и върху теглото на дамите. Хормонът на стреса обикновено е нисък вечерта и висок през деня.

Защо да слагаме сол в кафето вместо захар? Отговорът ще ви изненада!

Кортизолът наистина е важен за тялото, но ако то непрекъснато го произвежда, това може да доведе до повишаване на кръвната захар. Излишъкът от кортизол може да причини и проблеми с теглото или съня.

Проверка по рама

Какво е желателно да приемате рано сутрин?

Сигурно много пъти сте чували специалисти да препоръчват на нощното шкафче да държите бутилка с вода? Това трябва да е първото нещо, което поглъщате, когато отворите очи. По този начин ще се хидратирате пълноценно и ще дадете на тялото си най-полезната ободряваща напитка, от която то се нуждае.

В никакъв случай не казваме, че трябва да се откажете от сутрешното си кафе, но не бива то да се превърне в първата напитка, с която стартирате деня си. Всяка сутрин пийте на гладно чаша – две вода и едва след това може да преминете към кофеиновата наслада. Това е най-добрият начин да се предпазите от нежелани последици, без да е нужно да се лишавате от сутрешното удоволствие.

Магазин за Акумулатори

Вместо вода може да похапнете няколко резена цитрусови плодове. Изчакайте известно време и след това си пригответе кафе.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ