20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Защо слагам ШЕПА ОРИЗ в саксията с орхидеята:

ПРОЧЕТИ СЪЩО
Орхидеята , противно на общо разпространеното мнение, не е трудно за отглеждане цвете. Достатъчно е само човек да знае няколко особености и ще се радва на здраво и прекрасно цъфтящо растение.

Днес ще ви разкрием и една малка тайна , с чиято помощ орхидеята в дома ви ще бъде в перфектна форма, без да харчите пари за скъпи торове.
Първото и най-важно нещо след закупуване на орхидея от магазина – оставете я да се адаптира към средата на вашия апартамент. Ако част от корените трябва да бъдат изрязани поради лошото им състояние, срезовете трябва да бъдат поръсени с антисептик, който може да бъде канела.

поливане на орхидея
Често можете да чуете, че прекомерното поливане е една от най-честите причини за смъртта на орхидеите, но това не е напълно вярно. Това е от значение само при условия на слаба осветеност. Когато слънцето грее ярко, орхидеите активно фотосинтезират, като в този случай те се нуждаят от много вода, за да растат.

Проверка по рама

Най-удобният начин за поливане е чрез потапяне в съд с вода за около половин час. Препоръчва се тази процедура да се извършва с подходящо осветление на всеки 7-10 дни, с недостатъчно осветление – по-рядко. Идеалното време за поливане е, когато субстратът, съдържащ орхидеята, е напълно изсъхнал. Можете да проверите това с дървена пръчка или да се фокусирате върху теглото на саксията, въпреки че вторият метод изисква известни умения. През зимата, когато орхидеите най -често са в покой, поливането трябва да се намали до минимум.
оризова вода за орхидеи

Тайната на вълшебната вода , която е полезна за орхидеите е оризовата вода . Как се прави тази вода?

Накисва се ориза във вода, отцежда се и с нея се киснат орхидеите. Оризовата вода е пълна с хранителни вещества, от които се нуждаят растенията. Най-добре благоприятства за цъфтежа и растежа.
Ако направите повече вода от необходимото може да я съхранявате на тъмно и хладно място, в хладилник. Не поливайте със студена вода, изчакайте да стане на стайна температура.

Как се пригатвя оризовата вода за орхидеи:

Магазин за Акумулатори

50 гр. ориз се накисва в 500 гр. вода, кисне се в продължение на 24 часа, отцежда се и се използва за поливане.
вода с ориз

Използва се само веднъж или максимум 2 пъти в месеца.

Въпреки, че грижите за орхидеите не са толкова лесни, колкото за повечето стайни растения, с течение на времето всички нюанси при тяхното отглеждане стават по-ясни. За много, които започнаха запознанството си със света на орхидеите с едно цвете, отношенията с тях се развиват в истинска любов, която не свършва. Очарователните растения реагират на грижите и вниманието с непрекъснат и наистина главозамайващ цъфтеж.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ