5.8 C
София
събота, април 27, 2024

На фона на ваксинирането Европа продължава битката с Covid-19

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Унгария стана първата държава членка на ЕС, започнала имунизации с руската ваксина „Спутник V“. Националният регулатор даде одобрение за спешното ѝ използване, без да чака зелена светлина от Европейската агенция по лекарствата.

На фона на ваксинирането Европа продължава битката с Covid-19 на етапа между засилването и премахването на ограниченията.

Полицаи и войници следят за спазване на ограниченията, наложени от днес в австрийската провинция Тирол с цел да се предотврати разпространяването на южноафриканския вариант на коронавирус. Там бяха установени над 400 случая – най-много в Европейския съюз. От полунощ хората могат да излизат от Тирол само след направен наскоро отрицателен тест. По-интензивни проверки и допълнителни служители има и на границата с Австрия от германска страна.

„Засилихме мерките, които са част от граничните процедури.  Искаме да бъдем сигурни, че хората, които пристигат в страната, се регистрират според изискванията и са преминали задължителен тест“.

От неделя германските власти въвеждат забрана за влизане от Тирол и от Чешката република.

Проверка по рама

Там беше наложена строга карантина в три окръга, където има голям ръст на новите случаи на коронавирус и болниците са претоварени.

Парламентът в Прага обаче гласува против предложението на правителството за удължаване до 16 март на извънредното положение, което изтича в неделя.

От днес Полша разреши на хотели, кина, театри, спортни площадки и басейни да отворят отново врати за пробен период от две седмици. Зимни курорти в цялата страна съобщиха, че са направени много резервации. Броят на новозаразените в Полша се стабилизира и натискът над здравната система намаля, което накара правителството да облекчи временно някои ограничения. Ресторантите обаче остават затворени.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ