4.8 C
София
събота, април 27, 2024

НВУ-Велико Търново, се подготвя да бъде основна обучителна база

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Националният военен университет във Велико Търново ще бъде една от основните обучаващи бази при изграждането на Единен център за подбор и подготовка на войници за армията и повишаване на квалификацията на нейния състав, което предвижда подобряване на материално-техническата база с финансиране от Министерството на отбраната.

Целта на мащабните ремонти е подобряване на условията за обучение на курсанти и войници и следдипломна квалификация на офицерите, подчерта началникът на Националния венен университет бригаден генерал Иван Маламов и поясни какво се планира:

„До края на годината ние да повишим нашата леглова база с възможност за настаняване на 1000 човека. Ще бъде подобрен и нашият учебен полигон. Националният военен университет е основната институция, която ще се занимава с доброволния резерв. Той стартира от 01.07. Ние сме готови за началото. Имаме подготвена база, имаме подготвени учебни програми“.

Първият прием е за 150 човека. За 6 месеца те ще преминат през три етапа – начална и специална подготовка, както и изпълнение на задачи, свързани с Българската армия.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ