8.6 C
София
събота, април 27, 2024

Президентът: Нямам намерение да коментирам този режисиран спектакъл

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев отправи критика към медиите, че са се подвели по опорките на „кафявите сайтове“ за участие на сина му в нерегламентирано с оглед на противоепидемичните мерки тържество и за събитията след това. Държавният глава отбеляза, че от началото на мандата му неговото семейство е подложено на непрекъснати атаки:
 

„За съжаление много от вас повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в полицейски управления, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си“, каза държавният глава.

Радев добави, че медиите имат всички ресурси да проверят фактите и тогава да информират широката общественост и това е необходимо особено към младите, които в момента изграждат отношението си към институциите и медиите. Президентът призова медиите да установят фактите, защото той не е разследващ орган.

„От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран спектакъл“, подчерта той.

Според президента Радев има нужда от всеобхватно и пълно разследване по констатациите в доклада на ОЛАФ за предполагаеми нарушения в МВР по време на назначеното от него служебно правителство. Пълно разследване, което да се основава на всички документи по случая:  
 

Проверка по рама

„Ние се нуждаем по този доклад от всеобхватно и пълно разследване, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесени.

Разбираемо е и управляващите да се притесняват. Ако има нарушение в обществената поръчка, после те са я отстоявали пред КЗК, пред вас и са сключили договор“.

Той коментира темата преди да се включи в откриването на 14-ата Национална изложба „Българска археология 2020“, която се провежда в Националния археологически музей

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ, към констатациите на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват, по техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, които ощетяват европейския бюджет. По разчети на комисията за годините от 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, заяви Радев. 

Президентът призова медиите да бъдат активни и по други констатации на ОЛАФ.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ