9.6 C
София
петък, май 3, 2024

„Атака“: ЦИК гази закона, искаме смяна на състава

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ЦИК продължава да извършва закононарушение въпреки решения №1380 и №1486 на Върховния административен съд, пишат гневни от партията на Волен Сидеров „Атака“.

От политическата сила отбелязват, че в посочените решения съдът категорично определя, че „Атака“ е част от „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО” и има право на представители в Районните избирателни комисии. Припомняме, че ВМРО и НФСБ се оттеглиха от коалицията си с „Атака“, позната като „Обединени патриоти“.

„Членовете на Централната избирателна комисия не спазват постановеното от съда и в разрез със закона режат „Атака“ от членове в РИК. Съставът на ЦИК продължава да нарушава и равнопоставеността, заложена в коалиционното споразумение между трите партии, като дава всички места в РИК на НФСБ и ВМРО. След като Върховният административен съд се произнесе за незаконосъобразните действия на членовете на ЦИК, „Атака“ иска от президента Румен Радев незабавно да прекрати мандата на сегашния му състав и Народното събрание да предложи нов такъв.“, категорични са от „Атака“.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ