11.8 C
София
петък, май 3, 2024

Британският министър на финансите представя новия бюджет на страната

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Риши Сунак, министър на финансите на Великобритания

Британският министър на финансите Риши Сунак днес ще оповести новия бюджет на правителството. Късно снощи стана изветно, че схемата за изплащане на заплати на пуснатите в принудителен отпуск ще бъде удължена до края на септември.

В речта му по време на представянето на бюджета в Камарата на общините се очаква Риши Сунак отново да подчертае, че правителството ще направи каквото е необходимо да подкрепи британския народ и бизнеса в този тежък момент на криза.

Предварително бе изтекла информация за отпускане на големи суми. Като например пакет от 5 милиарда паунда за подпомагане на пъбовете, ресторантите и търговията на дребно, които пострадаха много сериозно от локдауна. Или 408 милиона в сферата на културата, друг сериозно засегнат сектор, за да могат музеите, театрите и галериите да отворят отново врати. Подробностите ще станат известни по-късно.

Неизвестност имаше по въпроса дали правителството ще продължи схемата за заплащане на пуснатите в принудителен отпуск работници след април, така че новината от снощи е, че тя остава в сила до края на септември. Изплащайки до 80 процента от заплатите на тези работници Риши Сунак ще помогне на милиони изпаднали в затруднено положение и евентуално те ще запазят работните си места в бъдеще.

В момента около 4 милиона души се ползват от тази схема. 600 000 самонаети също ще имат достъп до правителствена помощ.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ