15.8 C
София
петък, април 26, 2024

БСП настоява законопроектът за видеонаблюдението да бъде обсъден в НС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

БСП настоява законопроектът за видеонаблюдението в деня на изборите при броенето на бюлетините и съставяне на протоколите да влезе за обсъждане в Народното събрание.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова провежда трета поредна среща с партии и организации за обсъждане на общи действия за провеждането на чeстни и свободни избори.

БСП ще  си партнира чрез платформата „Ти броиш“ на „Демократична България“, както и чрез експерти, е станало ясно от проведените разговори с формацията. Корнелия Нинова коментира:

„Поканих и „Демократична България“, и Мая Манолова. Имахме разговор с ДБ, разбрахме се да си сътрудничим на експертно равнище, да си помагаме взаимно ние с нашите членове в СИК, със застъпници, наблюдатели и с тяхната платформа, която създадоха „Ти броиш“. Мая Манолова нито отговори, нито присъства на днешната среща. Очевидно, темата за общ фронт за честни избори не е интересен. С днешната среща, поканени са 12 организации. Ставаме над 50, които приемаме една обща декларация с основни принципи за взаимодействие и помощ за гарантиране на честни избори“.

 

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ