17.3 C
София
петък, април 26, 2024

Вятърът събори стари дървета, покриви и огради в Пловдив и областта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Силният вятър през цялата нощ е причина пловдивчани и жители на областта да подадат множество сигнали на тел 112. Получените съобщения за паднали стърчащи части от покривни конструкции, стари дървета, керемиди и предмети са над 30, съобщават от пресцентъра на пловдивската полиция. 

В 9 часа на улица „Иван Шишманов“ аварийни екипи са започнали отстраняването на паднало дърво върху автомобил. Работи се и за премахването на паднала ламарина от покрив на бул. „Освобождение“. Отстранява се и паднала ламаринена ограда на бул. „Менделеев“, която временно затруднява движението в една от трите ленти. Екип на Пето РУ оказва съдействие. 

По информация от ОП „Паркове и градини“ дървета са паднали върху автомобили на улиците „Месемврия“, „Карловска“ и „Пейо Яворов“ като са нанесени сериозни материални щети.  Най-много сигнали  са пристигнали от район „Източен“ – по бул. „Цариградско шосе“ и улиците „Богомил“ и „Възход“.

Проверка по рама

Няма пострадали хора. Сигналите са за паднали дървета, стърчащи елементи от покриви, съборени предмети. 

В оперативния център на дирекцията продължават да се регистрират нови подобни съобщения.
Сигнали за нанесени щети от вятъра са получени от  Първомай и Асеновград, четири са в села към Община Марица и по един в Карлово, Стамболийски, Съединение и село Поповица.

Сигнали за паднали дървета на пътя са получени в РУ Карлово и Първомай. Около  3.40  в Карлово преминаващи по главен път II- 86 са  сигнализирали за паднало дърво на пътя между градовете Карлово и Баня. Проблемът е бил отстранен за по – малко от половин час. 

Около 5 часа в РУ Първомай  е получен сигнал за паднало старо дърво на пътя Дълбок Извор – Първомай, но  след бързата намеса на пожарната дървото е било преместено от пътната настилка и към момента движението в участъка също се извършва нормално.  

Данни за други по – сериозни щети или пострадали няма.

Екипи на пловдивската пожарна са се отзовали на 7 сигнала на граждани в Пловдив и на още 16 в областта за времето от 21.30 ч. снощи до 5.30 ч. тази сутрин.

Магазин за Акумулатори

Сигналите са за нанесени материални щети по автомобили и сгради от паднали опасни предмети в резултат на силния вятър.

Няма пострадали хора. 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ