9.6 C
София
петък, май 3, 2024

В Силистренска област ще гласуват в 230 секции

ПРОЧЕТИ СЪЩО

230 са секциите, в които ще гласуват гражданите на Силистренска област, съобщават от Районната избирателна комисия. По списъците, подадени от ГРАО, общият брой на избирателите е 117 109 души, като пристигналите бюлетини са около 120 хиляди.

Силистренци ще избират 130 народни представители от 30 регистрирани партии и коалиции.

До момента в Районната избирателна комисия в Силистра имат информация за образуването на три мобилни секции в община Силистра – две от които в болницата, и  една в Дуловска община.

Заради машинното гласуване в 176 секции се очаква забавяне на процеса на преброяване, съобщи председателят на РИК-Силистра Мариана Чобанова.

„Това леко и утежнява крайния протокол, защото се сумират резултатите и от машината, и от хартиените бюлетини. Смятам, че ако няма паника, ще се справим“.

Проверка по рама

Въпреки напрежението в публичното пространство зам.-председателят на РИК Галина Павлова смята, че протоколите, които ще се попълват, не са толкова страшни:

„Единственото, което може би ще бъде малко по-трудно на комисиите, това е отразяването на преференциите

Регистрирани са много промени в секционните избирателни комисии, заради Covid-19.

В изборната нощ протоколите ще се предават в спортния салон на Средно училище „Никола Й. Вапцаров“, където условията ще позволят спазване на противоепидемичните мерки.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ