16.1 C
София
сряда, май 8, 2024

Горната камара на италианския парламент гласува доверие на кабинета на Марио Драги

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Горната камара на италианския парламент даде вот на доверие на кабинета на Марио Драги. Това стана минути преди полунощ италианско време след заседание, продължило през целия изминал ден с изказвания на над 60 сенатори. Днес е вотът на доверие в Камарата на депутатите.

Сенатът на Италия гласува доверие на правителството на Марио Драги  с 262 гласа ”за” срещу 40 „против” и двама въздържали се.

Без „Братя на Италия”, някои сенатори от „Пет звезди” и други гласували отрицателно или въздържали се, Драги получи според очакванията абсолютно, широко и разнородно политическо мнозинство на 8 партии. В изказването си пред сенаторите, включило 1893 думи в рамките на час, премиерът Марио Драги поиска от партиите национална отговорност, за да излезе успешно Италия от здравната и икономическа криза вследствие на пандемията.  Като приоритети в програмата му са ваксинирането срещу нея, образованието, данъчното облагане, природната среда и редица реформи, свързани с плана за възстановяване.

Драги ясно подчерта проевропейския и атлантически характер на кабинета и че „подкрепата му означава споделяне на необратимостта на избора на еврото“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ