19.4 C
София
събота, април 27, 2024

Сакари попари надеждите на Осака за №1

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мария Сакари е на полуфинал.

Мария Сакари поднесе голямата изненада на силния тенис турнир в Маями за жени, след като сложи край на серията от 23 поредни победи на Наоми Осака за двусетов успех в четвъртфиналите на надпреварата.

Световната номер 25 от Гърция не остави шансове на японката в откриващата част, печелейки на нула, и след това финишира с пет поредни гейма на сметката за крайното 6:0, 6:4.

Това бе първа загуба за Осака от над година и сложи същевременно край на надеждите й да измести Ашли Барти от първото място в ранглистата тази седмица. Осака стартира по кошмарен начин двубоя, печелейки едва осем точки в първия сет, продължил 21 минути.

Сакари направи три пробива, подпомогнати от 12 непредизвикани грешки от световната номер 2, която вкара едва 35% от първите си сервиси в игра. Във втория гъркинята губеше с 1:4, но финишира мощно.

На полуфинала нейна съперничка ще бъде канадката Бианка Андрееску, която надви трудно испанката Сара Сорибес Тормо след 6:4, 3:6, 6:3. В другия полуфинал съпернички са действащата шампионка Барти и Елина Свитолина.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ