16.1 C
София
сряда, май 8, 2024

Христо Панчугов: В българското общество има умора от начина на управление през последните години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

През последните две седмици се случиха много неща в политическия свят у нас – изборните резултати, парламентът заработи от миналата седмица и започнаха разгорещените политически борби.

“През миналата седмица беше потвърдено това, което се прогнозираше, че в българското общество има огромна умора от начина, по който си случваше управлението през последните години.

От неяснотите за това кой истински притежава властта в държавата, въпросът, свързан със шантажа срещу Бойко Борисов (става дума за снимките от спалнята на премиера – бел.ред.), желанието на едни хора да държат властта, без да влагат смисъл в управлението.

Това до голяма степен създаде едно тлеещо недоволство в обществото, което не намираше начин да се прояви в българската политика. Изборите официализираха това”, казва политологът Христо Палангурски.

По думите на политолога изборите са произвели един парламент, в който над две трети от местата в Парламента са за нови политически формации, такива, които са били в опозиция в предишния парламент или такива, които са били извън него.

Обществото обаче не е намерило компромис и това се дължи на провала на политическото лидерство в момента около това кой може да ги представлява най-добре.  

Проверка по рама

Според него мотивацията е около това да се смени управлението на Бойко Борисов и да се извади ГЕРБ от управлението, но това, което отсъства, е ясна картина на промяната, на това как изглежда един друг тип управление и кой може да го олицетвори.

“Изборите отразиха обществените нагласи, но гражданите не можаха да произведат самите те промяна”, допълни той.
Чуйте повече в разговора на Лъчезар Христов в звуковия файл.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ