България

113 години по-късно ние със сигурност сме много по-малко независими

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политологът Слави Василев коментира в предаването “Пресечна точка” по Нова тв дали е възможна пълната независимост в днешния глобален свят:

“България преди 113 години е силна, тя после тръгва по пътя надолу, когато ставаме част от Антантата – път, който я довежда до днес, 113 години по-късно, когато ние със сигурност сме много по-малко независими. Истината винаги е по-ценна от изкуствената възхвала, съжалявам. България днес е много отдалечена от онези идеали, които са царували в българското общество – силна България, могъща България, България, която респектира всички съседи и великите сили. Докарали сме се до тук и смятам, че лека-полека тръгваме на прав път. Виждаме на 22-ри септември, че все още я има искрата на надеждата, че ще бъдем силна и независима държава, тази искра все още не е угаснала в българина и тя има бъдеще.

Съвремието е като една сделка, ние имаме много по-малко зависимост, но много повече сигурност. Тая сигурност не се материализира във финанси, но в това, че никой няма да ти отнеме живота, да ти влезе в къщата и т.н. Това, че България все още не е стигнала там, е въпрос на друга тема. Едно време, преди 113 години, хората са имали по-малко сигурност, но много повече сила, българската армия е била може би най-силната на Балканския полуостров. Ти искаш да рискуваш много и да спечелиш много, но да не ти вземат и малкото, което имаш. В нашето съвремие тенденцията е да рискуваме повече но да имаме повече, отколкото да се върнем в консервативната гледна точка, че наведена глава сабя не я сече.” – каза политологът.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Проверка по рама
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

магазин за авточасти
Back to top button