4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

5 суперслучайни неща, които всъщност могат да подсилят имунната ви система

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Невероятно, но нерядко има неща на този свят, които са на пръв поглед необясними. Ето някои, които касаят здравето ни в известна степен. Все пак не мислете, че това е панацея и търсете лекар/медицински специалист при нужда.
ИЗПИЙТЕ ЛАТЕ С ГЪБИ

Няколко проучвания показват, че някои гъби могат да активират имунните клетки и да намалят възпалението, така че тялото ви да се бори по-добре с инфекциите – и е необходима само една порция дневно, за да извлечете ползите. Потърсете лате, направено с прахообразни гъби чага или рейши.
ОПИТАЙТЕ ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХРАНИ

Два или три пъти седмично включете овесените ядки в сутрешното си меню или добавете ечемик към любимата си супа или яхния. Бета-глюканите, фибри, които се намират дълбоко в тези пълнозърнести храни, засилват активността на белите кръвни телца, за да изхвърлят нежеланите вируси. Освен това овесът е пребиотик, което означава, че стимулира добрите бактерии в червата, които до голяма степен са отговорни за поддържането на имунната ви система в добро състояние.
Как да подсилим имунната си система през есента

Проверка по рама

ОТВОРЕТЕ МУЗИКАЛНАТА СИ СТРАНА
Пеенето насаме в колата ви е малко глупаво? Може би, но тези, които го правят, вероятно са по-здрави, така че явно има нещо. Както пеенето, така и слушането на музика в продължение на половин час са свързани с по-ниски нива на кортизол (когато хормоните на стреса като кортизол са повишени, това може да потисне имунната ви функция). Слушането и свиренето на музика се свързват също така с повишаване на антителата имуноглобулин А, които са първата линия на защита срещу бактериални и вирусни инфекции, и с увеличаване на белите кръвни клетки „естествени убийци“ – типът, който търси и унищожава заразените с микроорганизми клетки, преди те да се размножат.

Яжте ТОВА, ако искате да имате имунитет цяла зима

ОХЛАДЕТЕ СЕ
Завършете душа си със студена струя. Въпреки че някои експерти са скептично настроени, едно проучване установи, че хората, които са завършеили душа си с ледена вода за 30 секунди (след горещ душ), са отчели по-малко интензивни симптоми на настинка и грип, отколкото тези, които са продължили да се къпят с гореща вода.

Тези храни съсипват имунитета

Магазин за Акумулатори

ПОРЪЧАЙТЕ СУШИ
Изберете рулца със сьомга или риба тон. Те са богати на омега-3 мастни киселини, които могат да ограничат възпаленията. Сьомгата също така е пълна с каротеноиди, които са като катапулт за вашия имунитет, казват експертите! Добавете малко джинджифил (още една противовъзпалителна сила) и уасаби – пикантната подправка може да прочисти носните пътища, като помогне да се преборите с микробите, които атакуват синусите и дихателните пътища.

Източник: Womenshealthmag
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ