13.6 C
София
вторник, април 30, 2024

Винаги губите нещата си? Опитайте тези 3 хака, за да намерите бързо вещите си

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Няма нищо по-досадно от това да оставите телефона си, когато се приберете у дома, и пет минути по-късно да забравите къде е. Неправилното поставяне на предмети се случва на всеки на всяка възраст и това просто означава, че вниманието ви е било другаде, когато сте оставили предмета. Но този факт не го прави по-малко неприятен. За щастие, можете постепенно да промените навиците си, така че да губите представа за нещата си по-рядко. Можете също така да предприемете няколко предпазни стъпки, за да сте сигурни, че имате бърз начин да намерите изгубените предмети, когато изчезнат. Представяме ви три хака, които улесняват намирането на вашите неща.

Ако сте загубили вещ далеч от дома: Присъединете се към група „Изгубени и намерени“ в социалните мрежи

Влезте във вашия профил и напишете „Изгубени и намерени предмети“ в лентата за търсене, за да се присъедините към групата от хора, които търсят изгубени предмети. Създайте публикация с информация за вашия артикул и напишете „#Lost“, за да укажете, че вашият артикул не е намерен. Има шанс член на групата във вашия район да е намерил вашата вещ и публикациите също могат да бъдат споделяни във вашия профил, за да разпространите информацията.

Намирате монети на пътя? Получавате знак от висшите сили

Ако търсите изгубен предмет у дома: помислете за неговите невизуални характеристики

Интересно проучване от университета Джон Хопкинс установи, че хората могат да намерят предмети много по-бързо, ако мислят за невизуалните характеристики на предмета (като твърдост или мекота), а не за визуалните (като цвят, размер и форма). Защо това може да работи? Когнитивният невролог Джейсън Фишер и неговият екип вярват, че това ви помага да се съсредоточите и да настроите безполезна информация. Например: Ако търсите пуловер, по-добре е да се съсредоточите върху неговата мекота, а не върху цвета му. Това е така, защото ще прекарвате повече време в разглеждане на меки предмети, отколкото на твърди.

Проверка по рама

Вещите, които трябва да изхвърлите от дома си преди Нова година, за да привлечете късмета

За да следите електрониката си: Настройте „Find My“ на телефона си

Добри новини за потребителите на компютри iPhone и Apple: Приложението Find My е отличен начин да следите цялата си електроника. Ето как работи: Можете да изберете да споделите местоположението на телефона си с приятел или член на семейството. Тогава, ако телефонът ви изчезне, вашият приятел може лесно да го проследи. Ако имате компютър на Apple, който е свързан към телефона ви, можете да видите местоположението на телефона си и от компютъра си. Други устройства, които можете да проследявате във Find My: Всеки елемент, който съдържа Apple AirTag, AirPods, компютри и няколко джаджи, които не са на Apple, включително инструмент за проследяване на ключодържател.

И не е задължително да използвате Find My — особено ако нямате iPhone. Помислете за покупката на пакет от евтини устройства за проследяване. Поставете в колата си, на ключодържател или на нашийника на вашето кученце. След това изтеглете безплатното приложение iSearching, сдвоете всяко устройство и проследете елементите за секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Магазин за Акумулатори

Забранени думи, които могат да доведат до опасни болести

Кои са Огнените жени на зодиака – мъжете изгарят около тях!

Знаете ли кой континент се пресича от всички меридиани?

Кралски тайни за красота: 3 лайфхака на Кейт Мидълтън, от които и други жени ще се нуждаят

Коя зодия ще прекара най-незабравимият 8-ми Март?

Коя е старата столица на Малта?

Каква е разликата между море и океан?

Нещата, които ви правят по-малко привлекателни

Парите ще недолюбват тези 3 зодии през втората седмица на Март

Успешен старт за тези 3 зодии през започналата седмица

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ