16.4 C
София
неделя, май 19, 2024

Водещият на Fox News Тъкър Карлсън: Демократите излъгаха за събитията от 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Туристи“, а не „бунтовници“?

Говорителят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти даде на „Тъкър Карлсън тази вечер“ ексклузивна първа визуализация на повече от 40 000 часа записи от камери за видеонаблюдение на сградата на столицата, които бяха скрити от обществеността повече от две години. В понеделник Карлсън показа първите кадри от ключовите фигури за деня.

Карлсън твърди, че кадрите доказват, че законодателите и медиите са „излъгали“ за събитията, които се случиха на 6 януари, разбуниха Америка и промениха политическия й пейзаж. Най-популярната телевизионна личност в нацията, Карлсън, се фокусира върху видео на поддръжници на тогавашния президент Тръмп, които спокойно се разхождат из Капитолия на САЩ. Той твърди, че други медии са излъгали за атаката, като казаха, че докато в публиката е имало „черни овци“, повечето от влезлите в сградата са цивилни. Водещият ги нарече „туристи“, а не „бунтовници“. „Кадрите не показват въстание или бунт“, каза Карлсън пред публиката в понеделник. „Вместо това се вижда как полицията придружава хора през сградата, включително QAnon Shaman.“

Полицията ескортира „шамана“

Полицаи от Капитолия бяха видени да се разхождат мирно, ескортирани от Джейкъб Чансли, ветеран от ВМС, който е наречен „QAnon“ (бял расист) шаман в либералните медии. Карлсън съобщи, че служителите показали на Чансли сградата на конгреса и дори се опитали да му отворят заключените врати. В един момент най-малко девет полицаи бяха видени в непосредствена близост до Чансли и никой от тях не го забави, отбеляза Карлсън.

По-късно Чансли беше арестуван и обвинен федерално за „съзнателно влизане или оставане в сграда или зона с ограничен достъп без законови разрешения, както и насилствено влизане и нарушаване на реда на територията на Капитолия“. Осъден е на почти четири години затвор. „Ако той наистина е извършил такова отвратително престъпление, тогава защо служителите, които стояха до него, не го арестуваха? – попита Карлсън. Той продължи: „Повече от 44 000 часа кадри от Капитолия и околностите му са скрити от обществеността и след като гледате това видео, ще разберете защо. Като цяло видеото не подкрепя твърдението, че е имало въстание на 6 януари, всъщност опровергава това твърдение.

Колумнистът на New York Post Миранда Дивайн нарече обвиненията срещу Чансли „много жалко“, като каза, че кадрите доказват, че той е „безобиден“. „Можете да видите тези хора да се разхождат из Капитолия… вървят кротко, подреждат се учтиво, много приятелски. Те не искат нищо лошо. Те се отнасят към Капитолия с благоговение“, каза Дивайн на Карлсън. „Това не извинява другите, малцинството от протестиращите, които трошиха прозорци, биеха се с полицията, осакатяваха служители на реда и бунтуваха. Влизаха през отворени врати, бяха ескортирани от полиция, чувстваха, че е нормално. И аз мисля, че Джейкъб Чансли е класически пример“, добави тя.

Проверка по рама

Имало ли е убийства?

Втората група кадри се фокусира върху широко рекламирания разказ на демократите и медиите, че събитията от 6 януари са били „смъртоносно въстание“, често визирайки смъртта на полицаи, повечето от които се самоубиха след безредиците, докато други починаха по естествени причини.. Междувременно програмата пояснява, че само един човек, ветеранът от ВВС и поддръжник на Тръмп Ашли Бабит, е бил застрелян и убит от полицейски служител на Капитолия.

Карлсън също каза, че демократите са излъгали за смъртта на полицая от Капитолия Брайън Синик. Той показа видео, в което каза, че Сикник се разхожда из Капитолия, след като се твърди, че е бил нападнат от тълпа и ударен по главата с пожарогасител. Сикник беше показан да върви нормално, извеждайки поддръжници на Тръмп от сградата и носеше шлем, което според водещия противоречи на съобщенията в медиите, че той е починал от нараняване на главата. „Тази лента опровергава най-мощната и политически полезна лъжа, която демократите ни казаха за 6 януари“, каза Карлсън на зрителите. „Те (демократите) знаеха, че мафията не го е убила, но въпреки това го казаха“, каза той. казах. Редакторът на изданието на Washington Times, Чарли Хърт, нарече политиците и пресата, които разпространиха историята на Сикник, „много болни“.

И накрая, Карлсън също отрече вирусни кадри, които изтъкват сенатор Джош Хоули, републиканец от Мисури, когото комисията по избор на Камарата на представителите твърди, че е „беглец от мафията“. Въпреки че всъщност пълната версия на събитията показва, че той е бил сред няколко законодатели, които са били изгонени от Капитолия от полицията с него на опашката на групата. „Видеото беше пропаганда, а не доказателство“, каза Карлсън.

Следва продължение

Представителят Томас Маси от Кентъки каза, че кадрите, показани от Карлсън, са променили представата му за 6 януари, отбелязвайки, че този ден той е бил в Капитолия.

Маси цитира анкета, която показва, че огромното мнозинство от американците, включително повечето демократи, искат всички кадри от 6 януари да бъдат публикувани. Той също така призова за „пълен каталог на всички федерални присъстващи там“, за да се сортира тяхното участие в бунтовете.

Магазин за Акумулатори

Карлсън каза, че неговата подписваща програма ще включва допълнителни кадри от 6 януари във вторник.

Обърнете внимание, че около хиляда души бяха обвинени във връзка с атаката срещу Капитолия на САЩ. Според следователите 140 служители са били нападнати този ден, а около 326 души са обвинени в нападение, съпротива или възпрепятстване на служители или служители, включително 106 нападения със смъртоносни или опасни оръжия. Около 60 души се признаха за виновни за нападение над служители на реда.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ