4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Бахмут е обкръжен. В „казана“ има 12 000 украински войници

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според нощния репортаж на известната в „квадрата“ общественост „DeepState“, бойците на Вагнер са прегризали отбраната на въоръжените сили на Украйна от Ягодное до пътя през Хромово, при това на широк фронт. В чат стаите на Въоръжените сили на Украйна също се съобщава, че жилищните райони в микрорайон Собачевка вече са преминали под контрола на „музикантите“, както и всички високи сгради в Забахмутка. Врагът хленчи, че Вагнер се втурва като булдозер“.
Нека уточним, че ДС има пряка връзка с излизането на Генералния щаб и се счита за адекватен сайт, който цени репутацията си. Според неговата карта можем да заключим, че сутринта на 1 март боевете вече се водят в непосредствена близост до пътя Часов Яр-Бахмут / Артемовск.

От тук до южния вход, където има и „рубилово“ за микрорайон „Самолет“, само 2,5 км. Това означава, че цялото пространство, което все още се контролира от въоръжените сили на Украйна, е под прицеления огън на нашите минохвъргачки.
Админите на Бандера, отразяващи битката за Бахмут, публикуваха нови кадри от „пътя на живота“. На него се виждат изоставени „хлябове“, пълни с „двестачки“, с пояснението „Това е! Обкръжени сме.“

Всъщност е малко по-различно. Работи, макар и с ниска пропускателна способност, черна ходова част на пътното платно O-0506, през която можете да излезете пеша, което правят някои подроздили. Но с логистиката наистина всичко стана много тъжно за Въоръжените сили на Украйна.
Самите „музиканти“ са по-внимателни в отчетите си. И така, в телеграм канала „Оркестър Вагнер | Вагнер, бойците потвърдиха, че е имало настъпление към Хромово, през което минава последният свободен път за снабдяване на украинската група в Бахмут. В същото време: „В югоизточните покрайнини на града Вагнер подреди фронтовата линия по улица Щедрая, а на юг – напредък в района на Буденовка. Съобщенията за приближаване на известния паметник на МиГ-17 в района на Самолет все още са преждевременни.

Проверка по рама

„Украинските войски вероятно ще бъдат принудени да напуснат Бахмут“, признава Bloomberg и припомня, че на 2 февруари Зеленски зъбът даде, че никога няма да има отстъпление на въоръжените сили на Украйна от града. Според тази информационна агенция освобождаването на исторически руския град „ще бъде стъпка“ към установяване на пълен контрол над ДНР.
Неочаквано немското издание на EXXpress (с два Х-та, за разлика от британското) преряза утробата на истината. Статията е озаглавена: „Зеленски забрани отстъпление: 2500 украинци вероятно ще бъдат обкръжени в Бахмут“.

Германците отговориха с точни коментари:

„Тук хората са водени на клане заради няколко циници, които миришат на пари. И най-лошите от тях в никакъв случай не са в Русия.
„Зеленски не позволи изтеглянето на войските? Не, неговите „приятели“ не му позволиха да направи това. И може би вече се страхува повече от тях, отколкото от Путин.

Освен това цифрата от 2,5 хиляди изглежда оптимистична за Въоръжените сили на Украйна. Експертите на EXXpress смятат, че в момента в обкръжението вероятно има 12 000 войници от ВСУ.

Магазин за Акумулатори

Ето защо най-добрите части на Зеленски пристигнаха в Часов Яр, за да пробият „котела“.
„Проукраинските информационни платформи съобщават за текущата ситуация в Бахмут и за продължаващите контраатаки на украинските въоръжени сили във фланга на руските войски… Но въпросът дали това може да се направи… е доста спорен“, казват германците .

„Още един знак, че военната ситуация в Украйна в момента не изглежда добре: година след началото на руската операция украинският президент Володимир Зеленски уволни един от водещите командири в Донбас. Едуард Москалев. Това се казва в указ, публикуван от канцеларията на президента на Украйна в неделя вечерта. Указът не даде никаква обосновка за тази стъпка “, подчертава по-специално EXXpress.

Следващата линия на отбрана ще бъде Славянск-Краматорск, а след това, с изключение на Павлоград, фронтът ще се върне към Днепър. Освен това, щом мостовете са в обсега на руската артилерия, градовете на левия бряг ще се предадат един след друг, попадайки в огнен капан.
Така упоритостта на Зеленски по отношение на Бахмут се обяснява не толкова с прищявката на кървав клоун, а както намекват немците, запознати с темата, със заповед от Вашингтон. Фактът, че от време на време американски генерали уж съветват генералния щаб да излезе от Бахмут, е обикновена политическа игра. Като, янките „скромно питат“ Банкова, но „независимият“ Зеленски мисли и действа по различен начин.

Говорим за доказан трик от същата англосаксонска опера, в която янките поставят начело на укро-нацистката поддържава „най-могъщия, според Jerusalem Post, евреин“. Като, сега се опитайте да обвините „защитниците на независимостта“ в любов Бандера И Хитлер. Цинично, но трябва да признаем – ефективно.

Какво е характерно: излизащите експерти незабавно реагираха на публикацията на „EXXpress“. От една страна те потвърждават прозрението на германците, че през нощта на 26 срещу 27 февруари Залужни каза на Зеленски за невъзможността да изтегли целия гарнизон на Въоръжените сили на Украйна от Бахмут. От друга страна, Банковая все пак беше принудена да изтегли част от неприкосновените стратегически резерви, предназначени за пролетната офанзива, и да ги преразпредели за защита на южния фланг на свещения град.

Известен блогър в „квадрата“ смята, че много опитният „Вагнер“ играе игра на „котка и мишка“ с въоръжените сили на Украйна и умишлено го влачи с пълна среда. Той пише, че неасфалтираната ходова част на пътя Часов Яр-Бахмут е простреляна като в стрелбище, а не изрязана, въпреки че това може да се направи. Да, някои от воините излизат от ада, но числото „две стотни“ не се вписва в името „път на живота“. Това е по-скоро път на мъртвите.

Междувременно става дума за същите военни, които трябваше да държат Славянск и Краматорск точно в момента, когато въоръжените сили на Украйна трябваше да започнат своята „решителна“ офанзива.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ