19.8 C
София
петък, май 24, 2024

„Български пощи“ алармира: Получите ли този имейл или СМС – внимавайте!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Голяма наша институция направи важно предупреждение. През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от името на „Български пощи“. Около сто сигнала дневно изпращат граждани в Кол центъра на дружеството.

От името на „Български пощи“ се изпращат фалшиви имейли и SMS съобщения, с цел събиране на чувствителни лични данни, алармират от пощенския оператор.

В съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се посочва произволен номер/ и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и други, като е необходимо да предостави лични данни, от банкова карта и други.

Случаите на измама подробно са описани на сайта на компанията.

„Български пощи“ отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл [email protected] или SMS заплащане on-line на такси и по никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Проверка по рама

Дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите.

Източник: https://blitz.bg/

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ