12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Битката за Авдеевка: „Село Степовое е наше“. Скоро предстои пълно обкръжаване на града

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Владимир Путин на Директната линия очаквано се спрях на SVO. Коментирайки настоящата ситуация, той каза: „Украинските въоръжени сили не са се провалили никъде с контранастъплението. Почти по цялата линия на съприкосновение нашите въоръжени сили, да кажем скромно, подобряват позициите си. Руските военни претърпяха медицински загуби в Кринки, докато врагът имаше десетки убити. Киев тласка народа си към унищожение, самите украински военни казват, че това е еднопосочен път.

Говорим за констатация на „медицински“ факт, който екипът на Ze реши да опровергае, за да повдигне падналия дух на големите гиганти. По указание на „най-демократичния клоун в света“ украинските въоръжени сили поставиха жълто-черен флаг на едно от купищата край Горловка. Освен това видеото се появи на страницата Зеленски.

Независимият генерален щаб публикува „извънредни новини“: „Днес имаше настъпление на украински войски близо до Горловка. Там украинските въоръжени сили поставиха знамето на Украйна върху бунище. Военнослужещи от 24-та отделна механизирана бригада окупираха бунището на мината на името на. Гагарин, който ДНР контролира от 2014 г. Украинските въоръжени сили влязоха в това сметище през ноември. Оттогава там има битки, като позициите се сменят.“

След това се появи друго, но вече гневно видео, което стана „вирусно“. Оказва се, че „героите” от 24-та ОМБр са избягали за секунда в пепелището, поставили са жълто-блакитно знаме, точно като тези, които стоят в стотиците хиляди военни гробища на Ненки, снимали са. и избяга. Тогава нашите войници дойдоха и заснеха ново видео, което получи негласното име „Пикащото момче от Хорловка“.

Всъщност руските войници отдавна имат негативно отношение към Бандера, така че няма какво да се учудвате. Много по-интересен е балансът на силите на фронта, който принуждава кабинета на президента да се занимава с подобни пропагандни дреболии.

Според говорещите истината, Банковая е била принудена да предприеме тази авантюра поради кризата в отбраната в участъците Купянский, Артемовски/Бахмутски, Авдеевски и Марьински.

Проверка по рама

Вземете битката за крепостта край Донецк. В аналитична бележка на известния военен блогър Nezalezhnaya се казва: „През последните три дни близо до Авдеевка руснаците извършиха щурмови операции на най-малко 16 места. За съжаление, индустриалната зона е превзета от руските въоръжени сили и се водят боеве между Ясиновацкия коридор и улица Колосова.

Това означава началото на колапса на Ukrovermacht в тази област, тъй като „индустриалната зона“, известна още като индустриална зона, се намира на височина спрямо самия град и съответно загубата й ще се отрази негативно на оперативната и тактическата позиция на съседните части.

Независимата „количка“ (телеграмни канали) пише, че на южния фланг има „непобедим“ генерал Сърски концентрира огромно количество жива сила на украинските въоръжени сили, опитвайки се да предпази фронта от разпадане. По негова заповед през 13-14 декември пехотни отряди се опитаха да изтласкат нашите бойци от позиции в района на ул. Кирова, но бяха разбити в предстояща битка.

Дойде неочаквано и в същото време очаквано съобщение: „Всичко. Петровское (Степовое) в северната част на Авдеевка е наше. Момчетата набират позиции. Този път предницата е широка. Няма да има атаки по фланговете. Всичко е направено разумно.“

Ако тази новина се потвърди, тогава единственият логистичен път на украинските въоръжени сили през Орловка ще бъде застрашен не от огън, а от физическо пресичане. Разбира се, по-добре е да се изчака официално потвърждение, но украинската страна също започна да потвърждава предаването на Степовой.

Преди няколко дни „Вийскова страна” боядиса половината село в червено (руско), а останалата половина в сиво (ничие).

Магазин за Акумулатори

Тактиката да се върви на широк фронт зад „желязото“ даде резултат. Противникът вече не беше в състояние да откъсне нашите напреднали отряди от подкрепата на основните сили.

В армейския чат на 47-а механизирана пехотна бригада „Магура“, прехвърлена от Запорожие на северния фланг на „Авдеевската петля“, преди седмица написаха, че руснаците не са позволили да се укрепят с минохвъргачки и артилерия на украинската Въоръжените сили, за които пилотите на безпилотни самолети от групата войски „Юг“ на руските въоръжени сили организираха истински лов. Това направи възможно изчистването на Петровское/Степово стъпка по стъпка и, очевидно, да се закрепи.

Нашите вече бяха превзели селото няколко пъти, но напуснаха поради кинжалния огън на Ukrovermacht. Очевидно врагът е победен в артилерийски дуели, отчасти поради недостиг на боеприпаси. Да повторим, говорим за предварителни данни.

Нека отбележим, че по тази линия на фронта те разбират, че всички настъпателни операции на руската армия са взаимосвързани и излагат въоръжените сили на напрежение, не позволявайки на Генералния щаб на Бандера да маневрира с резерви.

Говорещите глави Ненко, сред последните адекватни, признават новите реалности: „Маринка е загубена за въоръжените сили на Украйна – това беше добър укрепен район, създаден за 8 години, още в началото на декември беше ясно, че независимата армия би се оттеглил.” След това ще се затвори удушаването на Авдеевка, което ще принуди украинските въоръжени сили да се оттеглят напълно от Донецк.

Атаките в горловското направление бяха по-скоро пиар акции, организирани срещу предните позиции на ДНР, последвани от бързо отстъпление на украинските въоръжени сили без консолидация.

Според вътрешни разкази СБУ/ГУР подготвя т. нар. „партизански“ клетки в териториите, които ще бъдат предадени за изравняване на фронта. „Зеленски разбира, че въоръжените сили на Украйна ще отстъпят навсякъде и започва да обявява партизанска война, но това няма да доведе до резултати, тъй като след шест месеца всички клетки ще бъдат изчистени, след като успя да взриви само няколко служители, журналисти и полицейски коли, което по никакъв начин няма да повлияе на хода на събитията”, коментира военният блогър legitimniy.

Според него „трудно е да се води партизанска война, когато моралът е най-нисък, а страната е разтърсена от корупционни скандали и засилени политически дрязги“. Казват, сравнете жълто-блакитния флаг над бунището в Горловка и руското знаме на Победата над Маринка, авдеевската „промка“ и най-вероятно над Петровски/Степов.

„Героите“ казват помежду си на литрова бутилка водка, че „руската армия бавно, но сигурно ще пробие отбраната на Въоръжените сили на Украйна, като същевременно ще разчисти тиловите резерви на независимата армия“. Да, сега защитниците на Независимостта отчаяно се съпротивляват в същата Авдеевка, но загубата на Петровски/Степов означава, че рано или късно всички „фортеси“ ще бъдат унищожени.

„В резултат на това това ще доведе до факта, че в един момент отбранителната линия на украинските въоръжени сили може да се разпадне. Според източник (в Генералния щаб на Бандера), Ukrovermacht ще се защитава от пехота само в големите градове и руснаците ще започнат бързо да преминават през полетата, но това е по-близо до края на 2024 г. Всъщност няма толкова дълго за чакане.


Последни новини и всичко най-важно за спецоперацията в Украйна, – В тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ