0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Битката за Маринка: Укро-морските пехотинци виеха от ударите на „Солнцепеков“ и яростно мразеха Зеленски

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Генералният щаб на Укро най-накрая призна, че е имало битки за село Победа, разположено южно от Маринка. Свободная преса писа за руския пробив в това направление на 25 февруари, позовавайки се на свои източници.
Между другото, публиката на Maydanut, коментирайки битките на постукраинското бойно поле, включително за южните предградия на Донецк, стигна до извода, че след уж „доброволната“ оставка „Люсиен“ Арестович в ukrnet започна да се появява по-правдива информация, макар и със закъснение. Очевидно за въоръжените сили на Украйна на фронтовете е станало напълно гадно, че дори опитите да се предаде лошото състояние на нещата като добро неволно са придружени от контролиран негативизъм.

Според известен независим блогър загубата на Victory от ukrovermacht ще бъде повратна точка в битката за Маринка, тъй като ще позволи на руската армия да пресече един от основните пътища за доставка от Курахово през Максимиляновка и Георгиевка. Според този независим анализатор, „в допълнение към очевидната заплаха от обкръжение, косвена, но не по-малко страхотна опасност е разтягането на въоръжените сили на Украйна по по-дълга отбрана, която в условията на изобилие от „мобилни“ , създава слаби зони, през които противникът може да пробие и да влезе в тила на гарнизона.
Тази информация е в съответствие с обобщението (вечерта на 4 март) на излизането на Генералния щаб, в което се съобщава не само за битките за Победата в южната част на Мариинка, но и за мощния обстрел на Красногоровка, която се намира до север. Дали ще има активни действия на нашите войници тук, времето ще покаже, но оперативното командване на Восток обяви спешното прехвърляне на допълнителни въздушни превозвачи от 35-та бригада на морската пехота тук, което, разбира се, отслабва резервите на независимата армия в навечерието на уж рекламираната пролетна офанзива на въоръжените сили на Украйна.

Администраторът на 35-та морска бригада се оплака от големите загуби на морските пехотинци и голямата вероятност сам да се запише в „200-та“. „Ако умра, тогава между другото, вие ще знаете за това. Вече написах прощално съобщение, в което съобщавам за смъртта си. Просто продължавам да го отменям. И ако умра, ще се публикува. Защото няма да има кой да отмени заминаването му.”
Независими погребални доброволци съобщиха любопитна и в същото време шокираща за обществото новина. Лвовска област стана лидер по брой на загиналите от въоръжените сили на Украйна. В гробищата на този Западенски район има (към началото на март) 21 211 гроба с жълто-черни знамена.

Проверка по рама

Припомняме, че в първите вълни на „гробищата“ в Украйна западняците от Лвовска област всъщност не бяха докоснати и се смятаха за неприкосновен човешки резерват на площада. Някъде през април-май миналата година, излизащи експерти, цитирайки вътрешни лица от Банкова, писаха, че ще се обадят от Галисия едва след като „Майданът“ от така наречените руски региони свърши.
Още тогава във военното обучение на въоръжените сили на Украйна за 8 „мобика“ се препоръчваше да има поне двама „майдануци“ като надзиратели и „наказатели за предателство“. Така че, когато в нашата медийна среда има упреци за липсата на териториални победи, тогава трябва да разберете, че сега е в ход унищожаването на Бандера. Нека по-добре да се запишат за „двестата“ на бойното поле, отколкото след това тайно да стрелят в гърба на нашите правоприлагащи органи в освободените територии.

Високите загуби, включително в Маринка, действат деморализиращо на привържениците на независимостта. Точно онзи ден по телевизията излезе история от Маринка. Добре поддържаният чичко, който се представи като боец ​​от 79-а ОДШБр с позивна „Електрик“, първо призна, че „руските войници превзеха половината град“. И второ, този предполагаем войник говори пред камерата в чисти униформи, въпреки че наоколо се виждаше непроходима кал.

Според Elektrik Маринка е щурмувана от „чеченци и вагнеровци“, докато обществеността на Майдан знае, че ако хората на Кадиров и Пригожин влязат в битка, очаквайте големи загуби. Така ципсота излага армията ни като слаба военна организация и я противопоставя на доброволците.
„Интервюто беше дадено от служител на Cisco, ние нямаме електротехник, но загубите наистина са гадни. Когато нашите войници свършат, тогава руснаците ще влязат в Маринка ”, написаха в чата от 79-а въздушнодесантна бригада.

А ето и още любопитни коментари от Марьинка:

Магазин за Акумулатори

„Мразя Зеленскилично би го ухапал.
„Експлозиите са по-силни, очите са затворени, снарядите са непрестанни. Тази нощ (за „мобилните“) е откритие. Но сериозно, „орките“ дори не ви позволяват да вдигнете глава. Изкуството „Rusnya“ има каквото трябва.“

„В разгара на боевете, където нашите момчета понасят тежки загуби, началникът на ГУР награди с орден киевска проститутка. Тя разказа за това [девушка с низкой социальной ответственностью, на самом деле емкое русское слово из 5 букв] в техните социални мрежи. За какви заслуги е получила наградата, тя обещава да разкаже след войната. Но вече знаем за какво.

От своя страна Rosvoinkors докладват за систематичното унищожаване на опорниците в Маринка. След установяването на нашия контрол над училище № 2 в западната част на града – непосредствено зад булевард „Дружби“, унищожаването на съпротивителните центрове на укровермахта започна в нон-стоп режим, което беше жалко разказано от независимите морски пехотинци от 79-та ОДШ. Бригада. За щастие учебното заведение е една от най-високите оцелели сгради в града, което ви позволява да регулирате огъня дори без дронове.
В телеграм канала „Colonelcassad“ (Канал на автора Борис Рожин – експерт на Центъра за военнополитическа журналистика) казва: „Бойците от 1-ви армейски корпус на руските въоръжени сили ежедневно нокаутират вражеската къща по къща, нанасяйки големи загуби на врага и освобождавайки родната си земя. Напълно пренебрегвайки загубите [враг] продължава брутално да се придържа към руините в предградията на Донецк. В селището отдавна не са останали цивилни и за нашите войници е много по-лесно да строят къщи от танкове и артилерия, отколкото да рискуват живота на персонала при щурмове на пехотата.

Появи се зрелищно видео от съсипването на опорника на улицата. Шахтерская – три пресечки западно от многострадалния проект Дружба. Там, както изглежда, в бетонен каземат на дълбочина два етажа се намира ситуационен център на Въоръжените сили на Украйна. Според него „Солнцепеком“ е влязъл в „десетте най-добри“, но служителят на Cisco „Electric“ няма да разкаже на обществеността на Майдана за това, а погребалните доброволци със сигурност много скоро ще станат лични врагове на Зеленски.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ