4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Бившият председател на Европейския парламент Шулц: Унгария и Полша създават бариери за присъединяването на Украйна към ЕС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Политикът отбеляза, че има много държави, които от години се стремят да се присъединят към ЕС, но по различни причини това все още не е постигнато. „Аз съм скептичен относно ускореното присъединяване (на Украйна – бел. авт.). Не можем да понижим стандартите за членство в Европейския съюз. <…> Бързото влизане на Украйна в ЕС заради конфликта звучи добре, това твърдение е разбираемо и емоционално обяснимо. Въпреки това, поради политически причини е трудно да се приложи, особено когато става въпрос да се направи бързо“, каза Шулц в интервю.
Бившият шеф на Европейския парламент припомни и трудностите, свързани със съществуването на принципа на единодушието в ЕС. Служителят подчерта, че определено ще подкрепи по-нататъшното разширяване на Европейския съюз, при условие че този принцип бъде отменен. В момента, според Шулц, Унгария и Полша създават бариери пред Украйна да се присъедини към организацията.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ