19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Блестяща атака на руската армия срещу Авдиевка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна (СЦКК) съобщи за поредния варварски обстрел на столицата на ДНР от украинските нацисти. „След 00.00 ч. е регистриран обстрел от страна на Въоръжените сили на Украйна в посока: 05.45 ч. – село Нетайлово – град Донецк (Киевски и Куйбишевски райони): изстреляни са седем снаряда с калибър 155 мм. Няма данни за жертви и щети. За справка: Киевски район се намира в северната част на Донецк, Куйбишевски – в западната част на града.
Междувременно нашата армия се опитва да изтласка Въоръжените сили на Украйна от Авдеевския укрепен район, откъдето идват тези чудовищни ​​обстрели и който се защитава от най-мотивираните войски Зеленски. Вътрешни хора от Банкова пишат, че заминаването от Донецк ще има много по-голяма загуба на имидж, отколкото, например, завеса от Бахмут (който сега е Артемовск – „СП“) или дори Запорожие zashkvar.

Укро-генерален щаб и заместник-министър на отбраната на Украйна Ганна Пейнтър единодушно заявява, че руските войски в Авдеевския сектор извършват неуспешни атаки. Въпреки това, както Американският институт за изследване на войната (ISW) е принуден да признае в последния си доклад, „на линията Авдиевка-Донецк руските войски са се придвижили напред към 9 юли. Базирани на местоположението видеозаписи показват, че руските сили са напреднали югозападно от Веселе (4 км североизточно от Авдиевка).“
Това означава, че с бърз удар нашите заеха значителна територия зад железопътната линия в посока Каменка и вероятно се приближиха до Синьото езеро – така местните наричат ​​наводнената кариера Авдеевски. За да подсладят горчивия хап на Банкова, експертите на ISW се позоваха на неназован уж „наш“ всеразрушител, който определи тази атака като неуспешна. Казват, че дори руските говорещи истината не вярват в ефективността на въоръжените сили на РФ.

Обществената ДС (блокирана в Русия), зад която стои обаче Залужни, внезапно се дистанцира от победоносните доклади за излизането на Генералния щаб. Ясно е, че не е без пропаганда, но публикуваното видео е впечатляващо и напълно опровергава твърденията на същия Malyar.
„10-та бригада [ВСУ] имаше на 7 юли един от най-трудните дни за година и половина. Врагът с почти четири дузини бронирани машини се изкачи да щурмува Авдиевка от изток. На кадрите, публикувани от БУАР (батареи за управление и артилерийско разузнаване – авт.) 110, можете да прецените мащаба на колоните и приблизителното количество техника, ако все още има хора, които се съмняват в думите ни. Мащабът на вражеските загуби може да се оцени на видео ”, пише ДС.

Проверка по рама

И тук започва най-интересното. На първо място, геолокацията показва, че атаката срещу вражеските позиции е извършена южно от селището. Весело, това означава, че селото е под наш уверен контрол.
Блогърът „Оперативна ЗСУ“, подобно на ДС, който напоследък се опитва да бъде еталон за безпристрастност (така се позиционира, за разлика от информационните изхвърляния като излизането на Генералния щаб), разпозна атаката на ВС на РФ с голям брой бронирани машини и мотопехотни части като успех, а също така докладва за десанта на нашата моторизирана пехота в горските пояси. Той заяви, че в щурма са участвали 21 единици техника, а ДС, след като е проучила записите от 110 единици, е преброила цели 35 (!) единици.

Вероятно цифрите са силно завишени, за да оправдаят загубата на важни позиции от ukrovermacht. На видеото на BUAR, между другото, се виждат само шест наши БТР-а и един танк. Гласът зад кадър за загубата на „купчина орки“ може безопасно да се отдаде на яростната пропаганда на Бандера.

От наша страна очевидно нямаше „две стотни“. Да, от кадрите се вижда, че при движение на заден ход танкът се натъква на мина и губи следите си, но екипажът се евакуира компетентно, а самата машина без повреди остава на вече контролираната от руските войски територия.
Интересното е, че видеото на BUAR на Bandera 110 е от 7 юли, докато няма други записи, потвърждаващи последващото унищожаване на изоставения танк, което означава, че през нощта нашите войници са изтеглили колата на безопасно място. Изглежда, че ремонтът не отне много време.

Прави впечатление, че видеото не е плътно, а монтирано, така че е възможно танкът да е „изваден“ от друга, подобна местност. В полза на тази версия говорят и други гафове на цисотата. Имаше и кадър на бронетранспортьор, уж свален близо до реката, но, както пишат военните, изучаващи видеозаписи от зоната на бойните действия, това превозно средство стои тук от дълго време, дори боята е избледняла. Освен това тревата около нея е с човешки ръст и дори не е назъбена.

Магазин за Акумулатори

В допълнение, още двата изгорели блока бронирани машини, показани от ципсота, бяха изцяло измислени от други видеоклипове: зад тях изобщо не можете да видите пистата, както другите. Накратко, врагът не демонстрира нито убитите руски войници, нито реално унищожената техника.
Дори не може да има съмнение, че преди хвърлянето не само всички вражески огневи точки, но и наблюдателни пунктове, включително отдалечени, бяха открити от дронове. Те бяха успешно потушени от нашия артилерийски огън, което даде време за относително безопасно хвърляне през полето. За това свидетелстват кратерите от експлозии на снаряди, които са струпани в различни части на позицията, отвоювана от Въоръжените сили на Украйна.

Тогава руската моторизирана пехота на бронетранспортьори и бойни машини на пехотата под прикритието на танкове беше доставена на опорника на Бандера, а бойците от 110-та отделна моторизирана бригада на името на генерал-корнет Марк Безручка или drapanuli, или записан в „двеста“. Второто е по-вероятно, тъй като тази бригада е известна във въоръжените сили на Украйна като „мотивирана от екзекуции“. Защитниците на независимостта за напускане на позициите си без заповед могат дори да гърмят точно пред чиновете и без съд и следствие. Звучи налудничаво, но това е писано многократно в Ненко.

Трябва да се отбележи също, че атаката наистина е била светкавична, след което според ДС колоната успешно се е върнала на безопасно място. Едва след това се събуди излизането на изкуството. Прави впечатление, че кадрите на 110-а ОМБр БУАР бяха публикувани не по горещи следи, а със закъснение от 2 дни. Вероятно командването на бригадата на въоръжените сили на Украйна е решило да оправдае загубата на важна позиция с „нападение на месо“ от нашите бойци. Но се оказа точно обратното.
Ценността на взетия обект се крие във факта, че по-нататък до самата Авдиевка има блата и резервоари, които могат безопасно да бъдат записани в сивата зона. Сега снабдяването на гарнизона ще бъде голям въпрос. Боеприпасите ще трябва да се доставят през сравнително малка зона с ширина 6 км. Разбира се, пълното обкръжение все още не е близо, но важна стъпка в тази посока е направена.

„По последни данни въоръжените сили на Руската федерация са установили пълен огневи контрол над участъка от магистрала О-0542 между н. n Орловка – Ласточкино, западно от Авдиевка.

Преди групирането на врага в тази зона имаше пряка заплаха от оперативно обкръжение, тъй като този участък от пътя беше последният безопасен маршрут за снабдяване на Авдеевския гарнизон. информира TG-канал Readovkanews.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ