19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Богата реколта от хрупкави КРАСТАВИЦИ ви очаква, ако спазите основни правила при засаждане

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Краставиците се срещат често в зеленчуковите градини и има защо. Те са много вкусни, полезни, а отглеждането им не е никак сложно. Дългите, зелени краставици са най-популярни в домашни градини, но има стотици разновидности на краставиците. Те са относително лесни за отглеждане в много различни климатични условия. Краставиците се засаждат през пролетта, след последната слана и се нуждаят от около 50 до 70 дни, за да произведат плодове.

Листата на краставицата са с триъгълна форма, със заострени дялове. Текстурата на цялото растение е грапава и бодлива. Цветовете на краставицата са жълти и най-често еднодомни, изискващи както мъжки, така и женски цветове, за да дадат плодове. По-новите хибриди се отглеждат като партенокарпични, само с женски цветове, които се самоопрашват.

Най-добрият трик за богата реколта от краставици

Размерите на плодовете могат да варират, като има и кръгли краставици. обикновено е зелена или жълта и може да бъде нежна или жилава. Повечето сортове са поръсени с бодли, които лесно се изтриват. Партенокарпичните сортове са безсеменни.

Как да засадите краставици?

Краставиците се засаждат, когато опасността от замръзване вече е преминала. Почвата трябва да се е затоплила и изсъхнала. Краставиците са лесни за директно засяване в градината, но може и да се възползвате от разсад, като трансплантирате растенията, докато са млади.

ТОВА е подходящото време да засадите домати: Ето как

Проверка по рама

Ако започвате семена на закрито, засадете ги около три до четири седмици преди да планирате трансплантация. Засяването в торфени или хартиени саксии ще намали ефекта от шока при трансплантацията. Но може и да засадите семената директно на дълбочина от 1 см и разстояние едно от друго 45 см-1 м.

Ако планирате да поставите лозите си на пергола, можете да ги засадите на няколко сантиметра по-близо една до друга. Друг метод е да се засадят клъстери от семена на върха на малки почвени хълмове, като се разпределят краставици за лози на хълмове на разстояние от 1,5-1,8 м един от друг.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Забравете за къртиците в двора – ето как да се отървете от тях

Магазин за Акумулатори

Защо НЕ трябва да поливате градината на обяд при силно слънце?

Трикове и ТОП съвети за създаване на билкова градина у дома

Бананови кори и яйчени черупки – защо градинарите не пропускат да наторят растенията с тях?

Съвети от добрия градинар: Подходяща почва за засяване на МОРКОВИ за добра реколта

Ако ОРХИДЕЯТА ви съхне, обелките на този плод ще я спасят

Градинар издаде кои са 5 -те причини, поради които разсадът вехне

Най-добрата грижа за хризантемите през ПРОЛЕТТА за страхотни цветове

Как се тори правилно дървото ДРЯН, за да ни дари с много плод

Кои са най-добрите средства за мулчиране на почвата в градината?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ