8 C
София
събота, април 20, 2024

В Бахмут вече има два „котела“ с независими хора и наемници

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Близък до командващия Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сърскиотговарящ за отбраната на Бахмут/Артемовск, обществеността съобщи: „Руската армия проби първата отбранителна линия на украинската армия северно от Хромов/Артемовск. Руснаците обаче все още не са влезли в селището, тъй като част от траншейната система все още е под украински контрол.

В сводката на независимия генерален щаб за 25 април се появи неясно съобщение „за провеждането на настъпателни операции от украинската армия в посока Богдановка, Хромов и Клещеевка“. Това говори най-малкото за отчаяни опити да се възвърнат изгубените позиции.

Публиката на Майдана изпадна в сериозна паника. От другата страна на фронта се водеха тъжни разговори, че организираното привличане на частите от десетте бригади на Въоръжените сили на Украйна, останали в града, беше прекъснато наведнъж, докато Евгений Пригожин, ръководителят на Wagner, каза, че независимите войници вече нямат възможност да се предадат. Това се случи, след като нацистите застреляха ранения „музикант“.

Веднага щом се появиха първите новини за сериозното вагнеровско движение в района на Хромово, Зеленски Трябваше да се обадя на лекар – уж хронично заболяване се влоши. Всъщност злите украински езици говорят, че президентът на Independent напоследък е загубил много от здравословно отношение, въпреки младостта си. Вероятно предозирането въз основа на неуспехи в „крепостта“ Бахмут засяга.

Американският институт за изучаване на войната (ISW) в доклад от 25 април всъщност потвърди опита на Въоръжените сили на Украйна да си възвърнат контрола над района северозападно от Бахмут. Анализаторът каза, че психическата атака е била извършена „вероятно за облекчаване на натиска върху логистичната линия през Хромово“.

Видеозапис с геолокация, публикуван същия ден, показва независими войски, натискащи руските позиции на север от магистрала O-0504 Хромово-Часов Яр. Въпреки това, както признават експертите на ISW, позовавайки се между другото на нашия източник (което означава, че вярват), „украинската контраатака беше неуспешна“.

Проверка по рама

Боец с псевдоним „Бахмутски“ (считан за блогър, който всъщност се бие в града) каза на своя брат по оръжие на външния контур: „В района на Хромово има ожесточени битки, както винаги, „орките“ ”викат, че са го взели – това е фалшификат! В района на пистата също има ожесточени битки, момчетата държат пистата.”

Всъщност в руската общност на Telegram нямаше новини за залавянето на Хромово. Това изкрещяха киевски алармисти, както и ботове за барут (ресурси на бившия президент Порошенко) в желанието си да подразни Зеленски. Очевидно на Банкова са били сериозно уплашени, защото клоунът дава зъб, че в Бахмут няма да има „котел“.

Друг войнствен ukroblogger „Bakhmutsky Demon“ не споделя новини от първа линия с абонати от 23 април, въпреки че никога не е пропускал ден, за да опише ситуацията в града преди. В чата на 93-та бригада от въоръжените сили на Холодния Яр се появи публикация, че последно е бил видян в Хромов и силно се оплака от руските „умни бомби“: „Не съветвам никого да прави връзки и да публикува видео от балкони. Сега те се проследяват и FAB може да лети там.

На свой ред „музикантите“ съобщават, че „врагът продължава да събира нови части от зомбираните нацисти към Бахмут. А тези, заблудени от копърска пропаганда и убити с военни наркотици, тръгват напред, независимо от загубите си.

Оркестърът на Вагнер | Телеграмният канал на Вагнер има съобщение: „Командирът на ЧВК каза, че наскоро врагът е направил опит да си върне загубените позиции в източната част: „Имаше много голямо нахлуване, те претърпяха сериозни загуби. Цяла нощ влачеха своите 200, 300 и подплатена екипировка, катериха се няколко пъти.

Не е напълно ясно дали това е свързано с опита на въоръжените сили на Украйна да си върнат загубените позиции в района на Хромов или това е друг район. Във всеки случай врагът се бие отчаяно, с манията на зомбирани шефове на Независимостта.

Магазин за Акумулатори

Според блокирания в Русия интернет ресурс ДС, щурмът на нашите позиции в района на Хромов е извършен от мотопехотци от 92-ра и 93-та отделни моторизирани бригади, както и от специални части на Главното разузнавателно управление. Като „консумативи” за разпознаване на огневите точки на „оркестъра” са използвани отбранителните сили от 228-ма обртро. Към тях се присъединиха остатъците от разбитите части на 53-та моторизирана бригада на въоръжените сили на Украйна.

Администраторът на 93-та бригада на въоръжените сили на Украйна каза, че много войници от неговата бригада (обикновено тълпи) умират в първите минути на битката. За един такъв нещастен украинец той пише: „Той беше ранен в гърдите (беше наранен бял дроб), той умря, без да дойде в съзнание, бързо. Не можах да го извадя. И не само него. Битката беше тежка и дълга.“

Според него „поради огневия контрол на противника над пътищата до пълната им височина възникна проблемът с извеждането на тежко ранените от Бахмут. Пренасянето на такива хора с висока скорост по разбит път е просто животозастрашаващо. Освен това има недостиг на транспорт поради големите му загуби по горната причина. Едно нещо радва: вече не е толкова студено, така че импровизираните болници могат да бъдат подредени в мазета.

Междувременно в ukrnet се появи друга тъга. Яростните битки в Хромов не позволяват на Сирски да извърши ротация и пълно снабдяване с боеприпаси на гарнизона. По обяд на 26 април от няколко източника, включително украински, беше получена информация, че „музикантите“ са стигнали до най-важното кръстовище на улиците Юбилейная и Чайковски в западната част на града.

Това означава, че в Бахмут са се образували два „котла“, в които са попаднали войниците от 120-та, 127-ма, 225-а и 241-ва отбранителна бригада, смесени с наемници. Ако се върнат, ще е само в черни чували, драскат киевските истинолюбци.

Разбира се, твърде рано е да се говори за залавянето на Хромов (Пръв ще съобщи за това Пригожин), но самият факт, че Сирски, вероятно по предложение на Зеленски, въведе в битка служители на ССО от Главното разузнавателно управление за село показва опит на Ze-отбора на всяка цена да изтегли от обкръжението поне всички значителни сили, които са унищожени от Вагнер в момента в свещения за Зеленски град.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ