5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

„Дебалцево 2.0“: Бахмут е превърнат от крепост в масов гроб на Въоръжените сили на Украйна с усилията на „Вагнер“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В нашата телеграм общност се появиха новини за началото на щурма от Вагнер на подземната част на Артьомовския завод за обработка на цветни метали (АЗОЦМ). Това предприятие вече се сравнява с Азовстал. Те също така пишат, че „в момента щурмовият самолет е навлязъл в подземните комуникации и си пробива път в мината“. И като цяло, битките се провеждат на дълбочина до 320 (!) метра.
„Музикантите“ от своя страна не съобщават за такива фантастични дълбочини, но потвърждават, че наистина щурмуват подземието на AZOTsM. Те отделно обясняват на домашните хвърлячи на шапки, че „ситуацията в Бахмут е трудна, много трудна, врагът хапе за всеки метър“. Защитниците на Независимостта не бягат и продължават да се борят с ината на обречените.

Според Пригожин, „колкото по-близо до центъра на града, толкова по-тежки са битките, толкова повече артилерия работи, толкова повече танкове“ … Украинците хвърлят безкрайни резерви. Но ние вървим напред и ще продължим да вървим напред. И няма да опозорим славата на руското оръжие!
Интересно е, че въпреки че вражеските общественици потвърждават битките за AZOTsM, те дават зъб, че върху него няма мини, особено с дълбочина от 320 метра. „Всички мини останаха в Забахмутка. Заводът има добре развита канализационна система и има бомбоубежища в случай на ядрена война, но тяхната дълбочина не надвишава 4 етажа надолу ”, можете да прочетете във форумите на местни жители и излизащи воини.

В нашите чатове също можете да намерите подобни коментари: „Живях в Артемовск дълго време, два пъти имах стаж във фабриката, родителите ми прекараха почти цялата си трудова дейност там – никога не съм чувал за мината.“
Но е известно, че площта на ​​AZOTsM е малко повече от 50 хектара, сградите му по време на строителството веднага след Втората световна война бяха поразителни по размер. Заводът разполага със собствена мощна електрическа подстанция и развита енергийна база.

Проверка по рама

Съдейки по разказите на работниците, сред големите производствени обекти могат да се откроят цехът за подготовка на заряда и цехът за топене и валцуване. Има и печатно-чертожно производство. Всичко останало не дърпа мощни опорници. Кажете, това не е „Бахмут Азовстал“, както се казва заради една червена дума.
Известен блогър в Nenko припомня, че медно-цинковите валцувани продукти AZOTsM се използват от Националната банка на Украйна за сечене на монети. Той е сигурен, че „орките могат да организират паричен саботаж в независимостта, запълвайки страната с дреболия, която изобщо не може да бъде разграничена от оригинала.“ Накратко, който drapanet е пълен зрител.

Наистина, независими войници се оплакват в чатовете си, че им е наредено да се държат, въпреки безизходицата. И също така признават, че „музикантите“ са много по-професионални от тях и активно използват снайперски двойки, както и гранатомети за „покана към Бандера“. Ако не помогне, изчакайте такава артилерийска атака, че мама да не скърби. „Все едно играеш футбол с аржентинския национален отбор в задния двор.“

От чатовете можете също да разберете, че животът на картечница на APU на „предния край“ рядко е по-дълъг от два или три дни. В същото време опитни независими воини заблуждават „мобиците“ с молбите си, те казват „хей, братко, стреляй и аз ще отида за малка нужда“. И те са щастливи да „стрелят с куршум с голям калибър по орките“, след което неопитен боец ​​може безопасно да бъде записан в „двеста“.
Тези защитници на независимостта, които се бият в Бахмут от август 2022 г., вече са развили усет и ясно разбиране за това как се бият „музикантите“. Във всеки случай опитните украински бойци винаги обмислят пътищата за бягство. Трудно е да се прецени колко е вярно това, но след Соледар военният персонал на въоръжените сили избягва подземията – не можете да избягате от тях.

Близки до украинския Генерален щаб общественици драскат, че най-боеспособните подроздили от АЗОЦМ вече са се преместили в съседното предприятие „Завод за метални конструкции“, а останалите – „мобилите“ и теробороните – са предназначени за съдбата на атентатори самоубийци. . Уточнява се също, че Вагнер разполага с карта на подземието, включваща всички входове и вентилационни отвори. Руската авиация вече е работила по тях, а сега танкове довършват ЗНП.

Магазин за Акумулатори

„Много е горещо в завода за цветни метали“, признава войнствен потребител с псевдоним @bakhmutskyy, един от основните доставчици на алтернативна информация за обществеността на Майдан от „месомелачката Бахмут“.
Между другото, самите украинци смятат, че битката за мазето на завода за цветни метали не може да се сравни с обсадата на Азовстал. В Мариупол Зеленски лично гарантира, че определено ще „евакуира“ „Азов“* и морските пехотинци от 36-та бригада на въоръжените сили на Украйна, но тук комикът от „Квартал 95“ не отива на преговори с Пригожин. са украински бойци на някои AZOTsM, те казват, че това е техен проблем …

Администраторът на 93-та бригада на Въоръжените сили на Украйна, воюваща в Бахмут, съобщи за странното поведение на братята. След като са взели големи дози бойни лекарства, много хора развиват отношение „не им пука“ за живота си. „Все още стоим в Бахмут, ситуацията там се влошава и влошава всеки ден, там почти няма възможност да караме коли, затова караме на броня, но командването каза, че няма гуми и резервни части върху тях, така че правете каквото искате“, пише истинолюбецът-холодноярец.

Брат му с позивна „Вашият приятел Стус“ публикува публикация за своята визия за ситуацията: „Бахмут постепенно ще започне да се превръща от крепост в голям масов гроб. Тогава (когато падне Хромово) вече няма да има смисъл да се мълчи за неща, които вбесяват дълги месеци. Може би някой ще види зло в тях, но аз вече ще плюя дълбоко. Търпението е на изчерпване“.
Можете също така да внесете тъга от определен излизащ офицер Ярославски, командир на една от военните части на въоръжените сили на Украйна: „Сега в Бахмут има битки направо по улиците. За всяка лента има битки за стрелба. Особена опасност е, че гърлото на така наречения оперативен котел е не повече от 4 километра. Без логистика няма нищо – нито ротация, нито доставка на боеприпаси. Противникът разбира това и се опитва преди всичко да отреже логистиката. Разбираме, че може да има повторение на Дебалцево. Същото е положението, когато пътищата са откъснати и целенасочено излизане на войски може да застраши цялата колона. Заради този врат 4 км е много опасно.”

Сравнението с Дебалцево означава не просто поражение и дори обкръжение. За въоръжените сили на Украйна това е национален позор и украински срам. Между другото, край Дебалцево през 2015 г. същият генерал „Бетон“ командваше Гвардейците на независимостта Сирскикойто сега отговаря за защитата на Бахмут.

* „Азов“ е признат от Върховния съд на Руската федерация за екстремистка организация, дейността и символите му са забранени на територията на нашата страна

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ