15 C
София
сряда, април 17, 2024

ДЕПУТАТ РАЗКРИ: Служебно насилие на преговорите за кабинет

ПРОЧЕТИ СЪЩО


В упражняване на насилие обвини доскорошните си партньори в управлението от ПП-ДБ зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„ПП-ДБ са вокални за домашното насилие, но по отношение на служебното насилие са номер едно в българския парламент“, заяви тя пред Би Ти Ви. Като примери за служебно насилие тя даде позициите, че всички промени в закони, които предлага ГЕРБ задължително са лоши, а тези на ПП-ДБ задължително са добри. Тя индиректно обвини ПП-ДБ за конституционния хаос, който се създава от новите текстове за назначаване на служебно правителство.

Ден по-рано Христо Иванов от ДБ твърдеше, че текстовете за списъка на потенциални служебни премиери са били предложени от ГЕРБ и ДПС. „Има стенограми и протоколи, върнете се и прочетете“, коментира Сачева неговите думи.

„Нямаше да говорим за проблемите в конституцията, ако обръщахме малко повече внимание на разумните решения. А не всичко, предложено от ГЕРБ да е лошо, а всичко от ПП-ДБ да е добро. Уморих се да ме обвиняват“, заяви още зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ. Тя обвини ПП-ДБ в постоянно изменение на законите заради конкретни хора.

И даде пример с промените в конституцията, които ограничиха правомощията на президента заради отношенията на ПП-ДБ с Румен Радев. „Не е нормално три години да говорим колко е важно да приемем конституция и в момента, в който е приета да говорим какви проблеми създава. Взели сме политическо решение да ги подкрепим, но нямах вътрешното убеждение, че всичко което се предлага е работещо“, коментира още Сачева.

Проверка по рама

Преговорите за министри са били брутален пазарлък, заяви още Сачева, която бе в преговорната група от страна на ГЕРБ. Кирил Петков постоянно говори за сделка, това не е пазарна демокрация, каза още тя. Не е ясно кой е лидерът в ПП – Асен Василев или Кирил Петков, добави Сачева.

Много е важно как сме били облечени и колко пъти сме излизали. А предложихме седем страници, които Кирил Петков нарича щуротии. Но ние предложихме принципи, не пазарене, каза Сачева. Тя описа действията на ППДБ като пазарене да се дели БЕХ, да се разделя ДНСК от регионалното министерство.

Искате ли специалните служби да бъдат обърнати с хастара навън за един месец и да бъдат назначени нови хора, попита Сачева по адрес на желанията на ПП-ДБ за скоростни промени в специалните служби. Сачева обясни, че за ГЕРБ е все едно дали изборите ще са две в едно, както настояват от ПП-ДБ или ще са отделни парламентарните и европейските.

Материалът ДЕПУТАТ РАЗКРИ: Служебно насилие на преговорите за кабинет е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ