28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Диетолог: Ако искате да отслабнете, направете това след като се събудите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Здравословни навици и намаляване на теглото

Много хора смятат, че отслабването е свързано с жертви, приемане на малки количества храна и отказ от любимите им ястия. Това обаче съвсем не е така. Отслабването може да бъде приятно и да се основава на здравословно и балансирано хранене. 

Някои навици са полезни и трябва да бъдат включени в ежедневието ви. Преди всичко адекватната хидратация е важна не само за отслабването. Водата е от съществено значение за всеки организъм, а както се оказва, тя премахва и желанието за похапване на солени и сладки закуски, което определено улеснява отслабването. 
В допълнение към това е важно и следното: достатъчно сън, за да може организмът да се регенерира, избавяне от прекомерния стрес и по този начин намаляване на нивата на кортизол в организма, да не забравяме закуската – най-важното хранене за деня.

Най-добрите плодове за отслабване

Какво трябва да правите сутрин, за да подпомогнете загубата на тегло?

Сутринта е онази част от деня, в която много хора мислят за много неща. Става дума не само за приготвяне за работа, но и за грижи за децата, воденето им на училище и планиране на целия ден. Въпреки това си струва да отделите няколко минути и за здравословни навици и рутинни действия, които могат да улеснят пътя към мечтаната стройна фигура.
Както беше споменато по-горе, хидратирането на тялото е от основно значение. Ето защо, за да улесните процеса на отслабване веднага след събуждане, е препоръчително да изпиете чаша вода. Въвеждането на този навик има забележим ефект: 

Проверка по рама

–    премахва токсините от организма,
–    ускорява метаболизма,
–    подпомага храносмилането,
–    премахва пристъпите на глад през деня. 

При отслабване си струва да заложите на протеинови закуски. Този най-важен градивен елемент се съдържа не само в месото и рибата, но и в яйцата, млякото и млечните продукти. Протеините са изключително важни за правилното функциониране и развитие на организма. Консумирането на протеинова закуска може да помогне за изгарянето на калории, намаляването на телесните мазнини и подпомагането на метаболизма. 

Естествени методи за отслабване

Пълнозърнестите продукти като трици, пълнозърнест хляб или грахам също не трябва да се забравят сутрин. 
Те осигуряват на организма въглехидрати, растителни протеини, витамини и минерали. Тези продукти са и източник на хранителни влакнини, които имат положителен ефект върху функцията на червата. Освен това повишават чувството за ситост и по този начин помагат за намаляване на теглото. 
Струва си да посегнете и към зеленчуците, които насърчават отслабването. Сред тях са марулята, краставиците, репичките и лукът. Полезни са също бобовите зеленчуци и тези с нисък гликемичен индекс, като чушки и домати. Трябва да се отбележи, че лютите чушки имат положителен ефект върху обмяната на веществата и потискането на апетита. 

Не може да се отрече, че физическата активност също е важна за загубата на тегло. Едва ли обаче някой има време да отиде сутрин на фитнес, пилатес или йога. Полезно е да излезете на разходка. 
Противно на това, което може би си мислите, мазнините могат да бъдат намалени не само чрез усилени тренировки с тежести, но и чрез ходене. Изчислено е, че за един час можете да изгорите до 250 калории. Така че дори 30-минутна разходка може да има значение при отслабването. 

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ