16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Доброволец на NWO: „С брони и шлемове доставката не е толкова гореща. Качеството също оставя много да се желае.“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руснаците трябва да бъдат облагани със специален данък върху SVO. Такава инициатива направи депутат от Държавната дума от СПЗП (Справедлива Русия-Патриоти-За истината) Олег Нилов. Според неговото предложение с нов данък ще се облагат гражданите до 45 години в размер на 2-3%, а средствата ще бъдат насочени за нуждите на армията.
„Искате ли да спите спокойно и да не мислите за мобилизация? Дайте 2-3% плюс ДОДФЛ. Трудно е? Това са 1-2 хиляди рубли от всеки от 40 милиона, оказва се вече повече от 50 милиарда рубли на месец, ” обясни Нилов.

„За мобилизираните, за участниците в спецоперацията по принцип. Това ще удвои или повече текущото финансиране на всеки член на NWO. Те ще получат не 200 хиляди рубли, а 400-500 хиляди“, добави депутатът.
Невероятни суми за обикновените хора! В крайна сметка повечето руснаци получават скромни заплати от 30-40 хиляди рубли … Предложението на Нилов беше направено на фона на съобщения Форбс, че общото богатство на всички руски милиардери през последната година е нараснало от 353 на 505 милиарда долара.

– В Украйна такъв данък се налага от 2014 г., когато започна т. нар. АТО в Донбас, но всъщност това е наказателна операция. По принцип това е нормално за държава във война“, казва той военачалник Тимофей Ермаков.
– Затова подкрепям предложението за налагане на подобен данък в Русия. Отбелязвам, че и аз, и моите другари отдавна плащаме доброволно такъв „данък“. И то не в размер на 2-3 процента от заплатата. През изминалата година похарчих половината от заплатата си за тази или онази помощ на фронта. И призовавам всички да помогнат с каквото могат на нашата армия. Необходимо е и правилно.

Проверка по рама

SP: Нуждаете ли се още от него? Защото има различни мнения…
— Когато от 2014 г. цивилни в Украйна събираха средства за нуждите на въоръжените сили на Украйна, някои в Русия бяха в недоумение. Що за армия е това, за която трябва да събирате каски и „броня“? Тогава, когато Русия започна ПНР, изведнъж стана ясно, че снабдяването на фронта у нас също не е на най-високо ниво. Ситуацията със снабдяването на руската армия се разви като в Украйна. Ние наистина сме един народ.

Сега не сме смешни. Сега събираме и каски, бронирани машини, китайски дронове и така нататък. Нещастен Владимир Грубник (хирург, одески подземен работник, затворник на СБУ – изд.) не спи с дни – той се занимава с цифровизация на комуникациите, което по принцип не трябва да прави. Щеше да е време всички наши хора да дойдат на фронта, веднага щом ние самите започнахме настъпателни военни действия.

Русия отдавна трябваше да мине на режим „Ставай, страната е огромна!“. Освен ако, разбира се, не искаме да спечелим. Междувременно, идвайки дори в района на Ростов, това не се усеща. Мнозина възприемат NWO като нещо, което се случва някъде извън Русия. Все още не всички са свикнали, че Донбас, Херсонска област, Запорожие са Русия. Военният данък ще просвети хората, ще помогне да се завърши SVO по-рано и да завърши с победа.
„СП“: Оказва се, че бедните трябва хем да се борят, хем да плащат …

– Тъй като имаме капиталистическа държава и има разслоение на бедни и богати, свръхбедни и свръхбогати, би било хубаво държавата стриктно да изисква от ръководителите на големи ресурсодобивни и други корпорации да разпределят част от печалбите, които все още имат много, въпреки санкциите, за нуждите на армията.

Магазин за Акумулатори

Сигурен съм, че след такъв пример мнозина ще се съгласят да плащат военен данък от заплатите си. Междувременно е известно, че правителството поиска (с протегната ръка?) от РСПП (Руски съюз на индустриалците и предприемачите) направете принос (капиталистите не са събрали 250-300 милиарда рубли, дърпат – бел.ред.). Създава се впечатлението, че нашата държава се контролира от RSPP, а не обратното.
Между другото, тези средства могат да се използват и за мирно строителство – възстановяване на градове (Мариупол, Волноваха и т.н.), за да помогне на цивилни. Ще вдъхнови хората. Защото чакат справедливост. В крайна сметка SVO за мнозина е възстановяването на справедливостта. Но справедливостта е нужна и в гражданското общество. Всички, богати и бедни, трябва да плащат заедно.

Доброволец на SVO, калкулатор на мощна минохвъргачна батарея Сергей Чекунов потвърди „SP“, че армията все още има нужда от различни видове материални ресурси.

– Нуждата от покъщнина за военнослужещите, например спални чували, се покрива, включително и от доброволци, доста добре. Но с „брони“ и каски вече е по-зле. Качеството на това, което ни дават, оставя много да се желае. И са много тежки. Изпратете момчетата леки и силни.
Това, от което има остра нужда, е технологията. Имаме нужда от цифрова, а не от аналогова комуникация, за да не ни слуша врагът, хеликоптери, противодронове, преносими системи за електронна борба. Всички тези разработки са налични, но само малка част от необходимото количество достига фронта.

„SP“: От света на низ, руски войник уоки-токи и каска …

– Би било хубаво, но в същото време не можете да „съблечете“ хората, които работят за нашата победа в тила. Ако семейството им например е с минимален доход, откъде другаде да тегли от тях? Имате нужда от някаква прогресивна скала. Тези, които са по-богати, трябва да плащат по-голям дял от свръхдохода си на NWO.

Координатор на „Лев фронт“ Сергей Удалцов очаква повече твърдост от държавата.

– Инициативата на Нилов ме изненада, защото той е депутат от партия, която се нарича социалистическа. А смисълът на предложението на Нилов е тежестта на СВО да се прехвърли преди всичко върху раменете на обикновените граждани, като се въведе „военен данък“ за тях, като в същото време се заобиколят едрият бизнес, олигарсите.

Разбира се, продължителното SVO изисква допълнителни разходи от държавата. Но може би трябва да започнем от другата страна, а не от обикновените хора, които и без това не живеят добре. Мнозина като цяло балансират между бедност и бедност. А богатствата на милиардерите, въпреки всякакви санкции, само растат. Вероятно трябва да се започне с тях.

Затова комунистите, „Левият фронт” отдавна настояват властите най-накрая да се погрижат за нашите олигарси. Провеждане на национализация на стратегически сектори на икономиката – това ще даде до 10 трилиона в годишния бюджет, въвеждане на прогресивна данъчна скала, така че богатите да плащат повече от неочаквани печалби и спиране на мащабно изтегляне на средства в чужбина и така нататък.

Тук трябва да работят властите! Вместо да облагаме обикновените граждани с допълнителен данък. Хората и така косвено носят тежестта на SVO: нарастващите цени, тарифите за комунални услуги. Това е косвен данък! Хората вече протестират, търпението свърши. А колко хуманитарни помощи събират хората за фронта?! Никой дори не го обмисли. Това е, което хората правят доброволно.

В тази ситуация подобна инициатива на депутата Нилов според мен не е навременна, опасна и несправедлива. На първо място, държавата трябва да се погрижи олигарсите да отделят достатъчно средства за SVO и като цяло да ги споделят с хората. Време е да се помисли и за промяна на социално-икономическата политика. Тогава средствата ще се появят.

– Какво иска, като в Украйна? – иронично политолог Андрей Милюк. – Депутатът Нилов отписа инициативата си с „квадрат“. Още през 2014 г. въведоха данък върху т.нар. „АТО“ – 1,5% от заплатите на всички лица в страната. Имперският размах е присъщ на Русия, затова Нилов се залюля веднага с 2-3 процента.

Можете да си представите реакцията на украинското общество при въвеждането на нов данък. Има един скорошен пример от малко по-различна област. Съвсем наскоро, в опит да монетизира една голяма социална мрежа, Илон Мъск въведе месечна такса от $8 за синята отметка до името на акаунта. Той го обясни буквално с думите на Нилов: Жал ли ви е за осем пари? И изведнъж се натъкна на решителен отпор и най-вече звездите-милионери и големите компании се възмутиха: не става дума за размера на плащането, а за принципа.

Така че, ако депутатът Нилов е решил да попълни редиците на противниците на СВО за сметка на колебливите, той е на прав път. Това ли е смисълът на инициативата му?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ