13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Хармонията е възможна: Кой за какво е отговорен в една двойка?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Никоя двойка не може да изживее целия си живот в абсолютна хармония. Някои двойки избират пътя на споделяне на задълженията и отговорностите за отношенията, докато други в крайна сметка се карат и изразяват взаимни претенции. Което, разбира се, не води до щастие и просперитет. Специалистите ще ви помогнат да научите кой за какво трябва да отговаря в двойката, за да постигнете хармония.

Кой за какво е отговорен в една двойка?

Както винаги, истината е по средата. Погрешно е да се приеме, че в една двойка един човек трябва да дърпа каишката, защото например „жената е слабо същество“ или „това не е мъжка работа“. Поемането на всичко върху себе си, както и избягването на задължения, е фалшив и разрушителен път.

Отговорността е равна. Двама души в двойка са едно душевно цяло. Разбира се, всеки има свои мечти, нужди, но в същото време общото трябва да заема не по-малко място от личното. Важно е да вървите един към друг, като не губите себе си. Някои двойки избират взаимно сближаване, буквално имитиращи психологически. Това може да се нарече най-щастливият сценарий. Други се променят индиректно, в резултат на промени, настъпили в партньора. Тук всяка двойка действа различно.

Избор на емоция. Всеки човек трябва да осъзнае, че е отговорен само за собствените си емоции. Разбира се, неговите действия могат да допринесат за влошаване или подобряване на настроението на любим човек, но той не може да контролира отговорите. Ако партньорът е решен да търси причина за негодувание, тогава той със сигурност ще я намери. И ако, напротив, той е готов за щастие, тогава нищо няма да го спре.

15 знака, че е подходящ/а за сериозна връзка

Проверка по рама

Енергиен компонент. Но тази точка е изцяло на раменете на жената, защото по природа тя създава атмосферата в къщата, зарежда я с енергията си. Мъжът, колкото и да се опитва, не може да се справи. Следователно, ако напрежението витае в пространството, това е резултат от разрушителните програми на жената.

Психологът подчертава, че един мъж може да се чувства и да се държи по напълно различни начини в зависимост от това, с какво го заобикаля една жена – грижа, обич или изисквания, напрежение. Ако тя е озлобена, емоционално изтощена, тогава тя просто не е в състояние да подхрани живителната енергия на връзката. До такава жена мъжът ще се почувства нещастен и неспособен на красиви дела. Производителността на мъжа зависи от неговото самочувствие. А последното от своя страна от всеотдайността на една жена.

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

Отговорност за промяна отвън. Този компонент е изцяло на плещите на силния пол. Мъжът е отговорен за това, което изпълва връзката от външния свят. Ако това са проблеми в работата, тогава това разваля микроклимата в двойката, а ако има постижения и открития, тогава обогатява връзката. Тези съпрузи, които мислят твърде много за бизнеса, са мрачни и агресивни след работа, разрушават семейството със собствените си ръце.

И, разбира се, не забравяйте, че отношенията се състоят от много малки неща, които е просто невъзможно да се изброят. Няма универсална формула за идеален брак, но едно е ясно – и мъжът, и жената трябва да инвестират еднакво в него.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ