4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

И дебютант готвач ще приготви чудни пържени картофки с този ТАЕН НОМЕР

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Те са доживотна любов и сме на едно мнение за пържените картофки – че дори и да сме убедени, че не са от голяма полза за здравето, няма сила, която да ни откаже от техния блажен вкус. И няма нищо по-приятно от това да ги слагаш на трапезата от време на време. Кое прави повичката приятна? Разбира се, вкусни пържени картофки в петък следобед. Всъщност, прието е, че консумацията на пържени картофки няколко пъти в месеца не е толкова вредно за тялото ви. А ако се упражняваме достатъчно често и внимаваме за изрядната ни форма, можем да ги хапваме още по-често.
Да приготвиш чудесни пържени картофки обаче не се отдава на всеки. И в някои моменти се изненадваме, че на пръв поглед всичко ни изглежда просто, а не стават достатъчно добре. Или са прегорели твърде много, или в сърцевината са не така мекички. А по правило имаме хора от семейството, които някак знаят как да ги правят и дори са известни с тях. Затова в определени гладни моменти обявяваме на всеослушание – ядат ми се пържените картофки на мама. В заведенията пък нещата са на шанс. Понякога са станали много вкусни, друг път са твърди и не са от нашите любими. Да не говорим за веригите за бърза храна – именно на това място пък са далеч от хубавия вкус и аромат. Седмици наред не се развалят, което означава и че са вредител на организма.

Затова, тук може да се научим да готвим пържени картофки от най-висок стил. А тактиката е в едно-единствено нещо, което много малко домакини прилагат. Ако въведете в употреба този трик, пържените ви картофки винаги ще се получават неимоверно вкусни и радващи небцето. Всички ще им се радват и ще молят за още, моментално от тигана. Ще се учудите като научите колко елементарна е тайната. А именно:
МОМЕНТАЛНО след като нарежете пържените картофки, ги сложете в едра купа с много студена вода, но с прибавена супена лъжица СОК ОТ ЛИМОН. По този начин картофите се получават много по-вкусни и впрочем по-полезни. Изпържват се хармонично и се сдобиват със златен загар. И освен това не залепват един с други.

Ако държите вашите картофки да се получат колосално вкусни, запазете ги около ДВА ЧАСА във водата. А ако сте на зор с времето 30 минути пак ще свършат работа.
Ето още няколко чудесни тактики:

Проверка по рама

• Имайте предвид, че не всички сортове са оптимални за максималния вкус. Картофите с голямо съдържание на нишесте е по-подходящо да вкарате в употреба за направата на пюре, защото те не произвеждат тази вкусна загоряла коричка.
• Напредналите домакини съветват да напазарувате картофи с червена или жълта кора. Белите сортове понякога покафеняват след като ги обелите. Потърсете едри с правилен овал картофи с плътна кора, които не са с видими увреждания.

•Правилният тиган също е ключов при правенете на пържени картофи! Високото качество картофки се слагат в чугунен тиган. Той има дебели стени, затопля се по-продължително и пази високата температура за по-дълъг период.

А от популярната кухненска посуда изберете тиганът уок. Той пържи много добре и не поглъща много олио.
И не забравяйте – картофките им се слага сол 5-6 минути преди да станат готови. Солта задържа влагата и ако сложите сол на картофите, когато са в самото начало, те ще бъдат мокри и изведнъж ще залепнат за дъното на тигана.

Добър апетит!

Магазин за Акумулатори
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ