19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Как да свалите сами гел лака у дома: 4 безопасни и много лесни метода

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ще ви кажем как безопасно да премахнете гел лака у дома : оказва се, че е дори по-просто, отколкото сте си мислили.

„Животът“ на гел маникюра е кратък: този вид лак издържа 2-3 седмици. В никакъв случай не трябва да държите гел лака по-дълго, в противен случай ще се сблъскате с проблеми с пукнатини или отлепяне на нокътната плочка от нокътното легло (научно наречено онихолиза). Има дори няколко начина за премахване на гел лак: ние ще ви кажем кои са най-ефективните.

премахване гел лак с фолио

Ще ви трябва специален препарат за отстраняване на гел лак, 3 памучни тампона, пила за нокти, дървена шпатула за нокти и обикновено фолио.

Важно: средството за отстраняване на гел лак може да се замени с обикновен лакочистител, а фолиото трябва да се прикрепи към ноктите с лъскавата страна.

Проверка по рама
  • Разделете памучните тампони на 4 части и пригответе фолио за всеки пръст – всяко парче трябва да е достатъчно, за да увиете пръста.
  • Напоете ¼ памучен тампон с лакочистител, прикрепете към нокътя и увийте във фолио. Направете същото с останалите пръсти. Изчакайте поне 15 минути.
  • Отстранете фолиото от всеки пръст поотделно. Внимателно отстранете гел лака с дървена шпатула за нокти. Ако лакът не се отдели, повторете процедурата с памучни тампони и фолио. Останалото лаково покритие може да се отстрани с пила, но трябва да бъдете много внимателни, за да не повредите нокътната плочка.

Този метод е много подобен на първия, но първо трябва да шлайфате повърхността на гел-лака. След като направите това, ще трябва да увиете ноктите си с памучни тампони, напоени с лакочистител и фолио.

Ако обикновено правите маникюр у дома, най-вероятно имате това устройство. Електрическата пила за нокти често има специален накрайник за премахване на гел лак. Бъдете много внимателни, за да не повредите ноктите си. С това устройство можете много бързо да премахнете покритието от гел лак. Този метод е още по-бърз и прост от другите два, за които вече писахме.

Вапорайзерът е специално устройство, което помага за разтваряне на гел лак за нокти само за 10 минути. За извършване на процедурата са ви необходими: лакочистител, пила за нокти и полираща пила за нокти. Добавете 5 ml лакочистител към съда на пара. Докато се загрява, почистете горния слой на нокътните плочки и пъхнете ръцете си в устройството. След 10 минути отстранете останалия слой гел с пила и полирайте ноктите.

Не трябва да забравяте и правилната грижа за ноктите. Когато премахвате гел лака, се препоръчва да използвате възстановяващ лак за нокти, който не съдържа вредни компоненти като толуен или формалдехид. Целта на този инструмент е да възстанови нокътната плоча и кутикулата. Той не само подхранва и възстановява ноктите, но и подобрява външния им вид.

премахване на лак

Много е важно да прочетете инструкциите и да използвате възстановяващия лак за нокти според указанията. Някои продукти трябва да се нанасят веднъж на всеки 7-10 дни, след което да се почистват и нанасят отново. Има и продукти, които трябва да се нанасят един слой наведнъж. След седмица защитното покритие се отстранява и процедурата се повтаря. Всъщност дори специалистите съветват от време на време да си починете от маникюра с гел и да правите процедури за възстановяване на ноктите.

Магазин за Акумулатори

крем за нокти

Струва си да се отбележи, че е важно редовно да нанасяте крем за ръце и периодично да използвате маски. Нанесете подхранващата маска върху кожата на ръцете си, сложете памучни ръкавици и заспите. Такива процедури перфектно възстановяват не само кожата на ръцете, но и имат положителен ефект върху състоянието на ноктите и кожичките.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ