12.1 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Вече не пълзя под мивката на четири крака: Водопроводникът ми даде съвет какво да излея в канала и проблемът изчезна за 3 минути.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Проблемът със запушването на мивката винаги е неудобен. Въпреки това на рафтовете в магазините се предлагат много продукти, които обещават бързо решение на проблема.

В действителност обаче, когато голямо количество отпадъци образува тапа в сифона, химикалите от магазина най-често стават безполезни. В този случай всеки водопроводчик ще каже, че единственият сигурен начин за премахване на механично запушване е да разглобите цялата дренажна конструкция и да извършите ръчно почистване.

И аз мислех така, докато един познат майстор не приготви препарат от домашни съставки в мое присъствие. След като го изсипахме в канализацията, отпушването започна точно пред очите ни.

Между другото, въпреки че такъв инструмент е в състояние да елиминира замърсяването в сифона и наистина може да помогне на всяка домакиня, когато не е възможно да потърси помощ от съпруг или да се обади на водопроводчик, ръчното почистване на цялата дренажна структура остава най-важният ефективен начин.

Ако няма друга алтернатива, но не искате да експериментирате с купени химикали, тогава запишете тази рецепта. Никога досега не ме е проваляла.

Проверка по рама

Първо трябва да кипнете вода и да приготвите трапезен оцет и сода. След това изваждаме решетката от мивката и изсипваме четири супени лъжици сода за хляб в канала.

След това трябва да излеете половин литър вряща вода в канала на мивката и да изсипете 200-250 милилитра трапезен оцет към същата.

На този етап ще чуете съскане – реакцията е започнала. Веднага щом отшуми, продължаваме с почистването.

Остава да излеете още половин литър вряла вода в канала и след няколко секунди водата ще започне да се оттича перфектно. Струва си да се отбележи, че такава процедура трябва да се извършва редовно, за да се предотврати образуването на запушване.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ