13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Изобилие от чушки в градината: Експертите съветват как да го постигнете

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Чушките са обичана култура в градина и отглеждането им не е толкова трудно, стига да спазите условията, препоръчани от добрите градинари. Запознайте се с подходящото време, място и начин при засяване на чушки, за да се радвате на богата реколта.
Кога да засадите чушки?

Подходящо време за засяване на чушки е, когато е преминала опасността от замръзване, времето е топло без очаквано застудяване и почвата е затоплена до поне 18 градуса. Преди трансплантацията, втвърдявайте вашите растения с пипер на открито на увеличаващи се интервали от време.
Може да ускорите затоплянето на почвата, като сложите черна пластмаса поне една седмица преди планираното засаждане.

Тайни при засяване на ЧУШКИ: Стъпки към богата реколта без много усилия
Къде да засадите?

Проверка по рама

Чушките ще дадат добра реколта, ако са на пълно слънце – 6-8 часа слънчева светлина на ден. Почвата трябва да е добре дренираща, богата на хранителни вещества.
Как да засадите?

Преди засаждане на чушките внесете малко органична материя в почвата. Изкопайте достатъчно дълбоки дупки, за да поставите растения в земята на същото ниво, на което са били в саксиите си. Поставете ги на 45-60 см разстояние. Когато сте готови – полейте обилно. Мулчирайте, за да запазите влагата и да контролирате плевелите.

ТОВА е подходящото време да засадите домати: Ето как
Засаждане на семена от пипер

Започнете семена от пипер на закрито 8 до 12 седмици преди разсаждането. Разсадът на чушките се нуждае от топла почва, дневни температури 21-26 градуса, а нощните не трябва да са по-ниски от 15 градуса.

Магазин за Акумулатори

Подходящи растения, които да засеете до чушките
Някои взаимно полезни растения са: моркови, босилек, магданоз, домати, лук, патладжан, цвекло и манголд.

Пазете растенията си далеч от колраби и копър, традиционни врагове на чушките, поради вредителите, които привличат.

Чушките, доматите и патладжаните не трябва да се засаждат заедно в едно и също легло всяка година. Това може да насърчи разпространението на болести, пренасяни от почвата, и да изчерпите хранителни вещества в почвата.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ