Изритаха шефката Снежина Динева от „Напоителни системи”, а съпругът й от ГЕРБ влезе във Фонд „Земеделие”

Счетоводна Къща ИРМАТИ

Чалга певицата Снежина Динева – Нена бе уволнена от „Напоителни системи”, а мъжът й – Георги, бе назначен за зам.-шеф на Държавен фонд „Земеделие” .
Цялата тази рокада – само в рамките на днешния ден.

Асен Балтов на мушката – далаверите за милиони в „Пирогов” лъсват, започва пълна проверка

 

Георги Динев преди години бе на същия пост, само че назначен от хунтата ГЕРБ. Чалгаджийката, от която има дете, бе махната от „Напоителни системи”, а той пое ДФЗ, като и двете са под шапката на Министерството на земеделието, управлявано от проф. Христо Бозуков.

Преди дни Бозуков обяви куп потенциални нарушения, извършени в държавната фирма „Напоителни системи“ и свързани с нейния директор Снежина Динева. По думите му шефката на „Напоителни системи“ е ремонтирала кола на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата и в същото време не полагала грижа същата тази фирма да си прибере вземания за 4 млн. лв.

Новините Днес

 

Бозуков посочи, че срещу Динева се водело разследване от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт.

Снежина Динева потвърди за ремонта на колата на майка си с държавни пари, но оправда това с факта, че 2017 г. насам ползвала служебно този автомобил за командировки. Тя твърди, че няма информация срещу нея да има дела или разследване и отрече Напоителни системи да има несъбрани вземания от 4 млн. лв.

Снежина Динева уточни още, че ползва автомобила на майка си BMW 5 като служебен. „Колите на дружеството са 60 -годишни, повечето от тях не са в движение, използването на частни коли от роднини ни излиза по-евтино отколкото да наемем коли“, обясни Динева.

По думите ѝ това е законна процедура, която е правена и от предходни ръководства на държавната фирма. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов.

НАГЪЛ ! Младен Маринов: “Трудно ще изчегъртате моите хора” (ВИДЕО)

Narod.bg

Счетоводна Къща ИРМАТИ
Related Posts