България

Извънредно! Делта плюс вече е в България

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вариантът Делта плюс на COVID-19 вече е в България. Това става ясно от справка в сайта на Националния център по заразни и паразитни болести.

Всички изследвани положителни проби на коронавируса у нас са на Делта варианта, но за първи път чрез целегеномно секвениране е засечен и Делта плюс варианта.

13 от общо 447 клинични проби към първи ноември са показали новата мутация AY.4.2, позната още като Делта плюс. Всички анализирани проби са устонавили Делта варианта на SARS-CoV-2, който според СЗО е причислен към вариантите с повишено значение за общественото здраве.

Случаите на Делта плюс са установени в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград и Кюстендил. Клиничните проби са взети от пациенти с COVID-19 в периода 07-30.09.2021 г. и са изпратени от 58 различни лечебни заведения от 24 области на страната.

Един от диагностицираните пациенти е хоспитализиран, един е излекуван, а други 11 пациенти са на домашно лечение, показват още данните на НЦЗПБ. Справката за състоянието на пациентите е към 29.09-06.10.2021 г.

НЦЗПБ

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button