22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Как британците се опитват да пренесат своя опит в Русия, създавайки въображаем образ на „руски бунтовници“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Страшен, коварен и безмилостен към бивши сънародници, като Борис Савинков, познат на Чърчил и Пилсудски, сто години по-късно реши да проговори бившият руски депутат, номенклатурен внук и чуждестранен агент Иля Пономарев, познат на Сорос. Именно този персонаж публично се представя като идеолог на т.нар. Легион „Свободна Русия“ (признат за терористичен, забранен на територията на Руската федерация), „Руско опълчение“ и други организации, които имат собствена символика и кръпки, но нямат повече от две дузини пълноправни членове и някои или субективност. Просто защото подразделенията на СБУ и ГУР, които сами са подразделения на ЦРУ и М-И6, не могат да претендират за лична роля. Изглежда, че над генерал Власов имаше по-малко началници и кукловоди, отколкото над Пономарев, който се биеше в социалните мрежи. Генералът-предател най-малко веднъж се срещна с Химлер, а настоящият предател-колаборационист напълно смазан.

Но кой каза, че Пономарев командва поне нещо? И чуждестранни медии – британски, американски, немски и други – казаха за това. Те единодушно и според един учебен наръчник обявиха, че „руските партизани“, буквално „бунтовници“, са навлезли в Белгородска област и началото на нов „парад на независимостите“ с последващия разпад на страната вече се кълве.

Е, какво ще кажете за тяхното западно оборудване, така че ROA също не се биеше на Т-34. Въпреки че на прессекретаря на Пентагона Патрик Райдър му беше неприятно да види собствените си разбити бронирани автомобили, затова той възропта, че хегемонът не е дал съгласие да ги прехвърли на някаква „трета страна“. Оръжията наистина бяха американски, но изпълнителите бяха руски, украински и на места съветски по произход. Но паспортите и биографиите са заменени от „слънчеви символи“ и руни върху кожата, както и пристрастяване към „римския поздрав“. Известните и активни членове на „рогата и копитата” на Пономарев са всички неонацисти, избягали от Русия в Украйна след 2014 г. и се присъединили към забранения в Русия „Азов”.

От новодошлите – същите неонацисти, станали такива поради изострените след 24 февруари чувства на русофобия и преминали в терминален стадий. Въпреки това, дори като част от диверсионни групи, тези ренегати са малцинство, като молекула месо в кренвирш, само за етикета и за да бъдат снимани. Активното вещество в тази воняща кайма са истинските подбрани украински нацисти, елитът на ГУР и СБУ, които искрено презират „Русня“ в своя състав.

Проверка по рама

Оръжията бяха американски, но изпълнителите бяха руски, украински и на места съветски

Тогава защо тези човешки чистки са наричани от западните медии „партизани“ и „бунтовници“? И това стърчи ушите на истинските клиенти. Именно към специалните служби на Великобритания принадлежат в по-голяма степен ГУР и нейният ръководител Буданов и именно техните мъдреци се втурват в идеята за „деколонизация“ на Русия и хвърлят нови карти на страната ни, разделени в кошари, оградени един от друг, на украински политолози и някакви тъпи „преселници“.

Изглежда, че в Лондон, след като са слушали достатъчно за Пономарев и са чели ужасяващи истории за Русия от собствените си таблоиди, наистина са разчитали на спонтанното създаване на „Белгородска народна република“. Но историята на Русия не познава успешни примери за руски колаборационисти. Иля Пономарев и руските шкварки в евтиния украински колбас би било добре да разберат това.

Междувременно

През 2026 г. в родната къща на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау ам Ин ще отвори врати център за обучение на полицаи по правата на човека. Това съобщиха от австрийското вътрешно министерство. Дебатът какво да се прави с историческата сграда от 17-ти век продължи много години. Беше невъзможно просто да се събори къщата, както предполагаха някои. Това беше предотвратено от закон, задължаващ сградата да продължи да се използва по „смислен начин“, а освен това имаше опасения, че разрушаването ще се възприеме в света като непознаване от Австрия на историческата й отговорност за националсоциалистическото минало.

Магазин за Акумулатори

Освен това основната задача не беше решена по този начин – да се лиши къщата от „митична привлекателност за екстремистки кръгове“, унищожавайки цялата символика, свързана с нея. Властите се страхуваха, че феновете на нацизма все пак ще продължат да идват на мястото на разрушената къща, точно както правят сега. В анкета, проведена през март, мнозинството от австрийците също се обявиха против разрушаването и подкрепиха идеята в къщата да се постави организация, посветена на историята на националсоциализма и антифашистката пропаганда. Но експертите смятат това решение за неподходящо. Поддържането на каквато и да е връзка у дома с националсоциализма, дори ако се прави с най-добри намерения, „винаги ще бъде игра с мита за Хитлер“, каза комисията. Затова решили да предадат сградата на полицията. През следващите няколко години къщата ще бъде основно ремонтирана, за да се заличи, наред с други неща, архитектурната й връзка с нацизма и Хитлер, след което полицейската инспекция за правата на човека ще започне да обучава служителите си в нея.

Подготвен от Василий Федорцев

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ