19.6 C
София
сряда, септември 27, 2023

Как да превърнете градината си в райско кътче?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всички мечтаем за красива градина, където да се отпуснем и насладим на природата. Но как можем да превърнем нашата градина в истинско райско кътче? Ето няколко основни трика, които да ви помогнат да създадете градината на вашите мечти.
Разходете се из градината и я проучете

Преди да започнете да проектирате вашата градина, направете разходка из нея и я проучете внимателно. Определете кои ъгли са най-слънчеви, а къде има повече сянка. Открийте местата, от които можете да се наслаждавате на красиви гледки към околностите. Тази информация ще ви помогне да планирате разположението на различните елементи в градината си.
За винаги красива градина засадете ЛАВАНДУЛА: Ето как

Планирайте пътеките и зоните за отдих
Измислете пътеки, които да водят през вашата градина. Разходете се по тях и отбележете местата, където се чувствате най-комфортно и бихте искали да спрете и поседнете. Нарисувайте план на градината си и маркирайте пътеките, декоративните елементи, платформите и другите обекти. Определете местата, където планирате зона за отдих, сухо място и дори евентуален поток. Използвайте обикновен пясък, за да си представите по-добре как ще изглежда градината ви.

Проверка по рама

Използвайте дървета, цветя и трева, които да карат градината ви да цъфти през цялата година
При избора на растения за вашата градина, внимавайте да изберете такива, които ще цъфтят през пролетта, лятото и дори през студения сезон. Засадете късно цъфтящи цветя и дървета като кленове и смърчове. Те ще осигурят красота и зеленина през цялата година. Не забравяйте и за тревата в градината си. Преди да я отглеждате, проверете дали почвата е добре овлажнена. При нужда направете дренаж, за да предотвратите натрупването на влага, което може да причини гниене на тревата. Ако почвата ви не е плодородна, добавете нова почва, за да осигурите подходящи условия за растеж.

ЕВТИНО И ЛЕСНО – 5 съвета за красива и уютна градина

Не забравяйте за декорацията 
За да създадете истинско райско усещане в градината си, добавете декоративни елементи и зони за почивка. Разположете беседка или пергола, където да се събирате със семейството и приятели. Поставете пейки и маса, където да се отпускате и наслаждавате на природата. Пъновете са отличен избор за декорация, докато храсти, папрати и пелин могат да добавят зеленина и обем на градината ви.

Създайте собствено райско кътче

Магазин за Акумулатори

Ако не се чувствате уверени да проектирате и създадете градината си сами, не се притеснявайте. Следвайки тези прости препоръки, можете да създадете прекрасно кътче от рая със собствените си ръце. Градината ви може да стане истинско приказно място, където да се отпуснете от забързаното ежедневие и да се наслаждавате на красотата на природата.
Направете цветна градина от нулата: Съвети за начинаещи градинари

Не се колебайте да започнете да планирате и създавате своя райска градина. Спазвайте основните принципи и използвайте собствената си креативност, за да я направите уникална. Резултатът ще бъде прекрасно място, което ще ви радва през цялата година. Затова започвайте и превърнете своята градина в истинско райско кътче на удоволствие и наслада.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ