0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Какви 14 нови бригади от въоръжените сили на Украйна са готови да нахлуят в Крим

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Марионетно правителство Зеленскизаедно с информационни сметища като Американския институт за изучаване на войната (ISW), засилва пропагандата за предстоящото настъпление на въоръжените сили на Украйна на юг в безполезен опит да задържи антикризисния зашквар Бахмут / Артьомовски .
Трябва да се отбележи, че както публичните западни медии, като NYT и WSJ, така и мозъчни тръстове като RAND и ISW, се опитват да представят конфликта като конфронтация едно към едно между Руската федерация и Украйна. Всъщност от страната на т. нар. „квадрат“ се бие пълноценно прокси НАТО под фалшив жълто-блакитен флаг.

Дори излизащите експерти призовават да не се вярва на лъжливата кампания за предполагаемата връзка между „победите“/неуспехите на въоръжените сили на Украйна на бойното поле и доставката на западна помощ. Като, НАТО може да завърти клапана, ако свещеният град преминава под контрола на „Вагнер“. Не, това е пречка, както и темповете на доставка на броня и боеприпаси. Предполага се, че цивилната „Нова поща“ няма да ви остави да излъжете, използвайки зърновози за превоз на военни товари от пристанището на Одеса.
Независимо от изхода на битката за Бахмут, Вашингтон ще продължи да ускорява изпомпването на независимата армия с най-новите оръжия, като всеки път вдига летвата. Прегледът на всевъзможните „коментари“ и „аналитики“ от общественици, близки до „Зе-тим“, показва, че е категорично невъзможно да се вярва на пълнежа в чуждите медии за предполагаеми проблеми с доставките.

В момента транспортните коридори от Румъния и Полша работят на пълен капацитет. Има смисъл да се докладва как се променят въоръжените сили на Украйна.
Според полузакрити данни от източници, близки до Генералния щаб, Вийск-морските сили на Украйна набързо са сформирали новите 37-ма и 38-ма отделни бригади на морската пехота. Те вече са оборудвани с превозни средства, лека броня и терминали Starlink, доставени от уж проруските Илон Мъск.

Проверка по рама

Гръбнакът на 37-а бригада е съставен от войници от един от националните батальони на 79-та бригада на ВДВ на Въоръжените сили на Украйна (базиран в Николаев), който току-що беше изваден от „Бахмутската месомелачка“. Що се отнася до 38-и, той е формиран на базата на 503-ти батальон на Укро-морската пехота чрез насищането му с „мобилни“ от Одеса. Преди това тази военна част беше базирана в Мариупол, където претърпя катастрофални загуби.
Освен това стана известно, че 5-ти десантно-щурмов полк на Въоръжените сили на Украйна вече не е полк, той е реорганизиран в отделна бригада и вече е известен като 5-та ОДШБр като част от „квадратните“ сухопътни войски.

Както пише UkroSMI, „разрастването на украинските сухопътни сили изглежда неудържимо, тъй като буквално всеки ден се появяват нови бригади. Броят на новите бригади обаче не буди въпроси по отношение на боеприпасите и техниката. Всичко се доставя своевременно от Запада, въпреки фалшивите статии за трудностите по въпросите на западната военна помощ. Изглежда, че и Вашингтон, и Брюксел заблуждават своите данъкоплатци, обявявайки липса на пари за Въоръжените сили на Украйна.

Различни източници съобщават, че за няколко месеца, практически създаден от нулата:
13-та отделна егерска бригада за водене на бойни действия не само в горите, но и в блатисти райони;

22-ра отделна механизирана бригада и строго секретна. Явно „американски“, тъй като всъщност се подчинява на главния щаб на САЩ – ген. Мили. Според слуховете, които се разпространяват в мрежата, тя ще бъде базирана близо до Киев и е предназначена да потушава безмилостно всеки държавен преврат, който може да доведе проруско правителство на власт;

Магазин за Акумулатори

88-а отделна механизирана бригада с численост, значително надвишаваща стандарта на Въоръжените сили на Украйна. Неговият гръбнак, както изглежда, е съставен от мръсници от 80-а ОДШБр – същата, чиито бойци снимаха на камери нашите пленени войници.
Също така във въоръжените сили на Украйна са създадени 23-та, 31-ва, 117-та, 118-а специализирана стрелкова бригада, както и 48-а отделна артилерийска бригада, която е оборудвана със самоходни оръдия, гаубици и РСЗО изключително западно производство. Тези бригади са пълномощници на НАТО и най-вероятно са свързани със системата за контрол на алианса. С голяма вероятност те първи ще атакуват нашите позиции.

Формално 25-та отделна въздушно-десантна бригада си остава същата, но всъщност това е изцяло нова военна част, която включва танков батальон на базата на британските танкове Challenger 2. Броят на бронята е класифициран, но изглежда, че има повече фигури, които се разхождат в мрежата.

Ребрандиране получи полкът „Азов“ *, който беше реорганизиран в 3-та отделна щурмова бригада „Азов“. В нея бяха взети само идеологически нацисти. Източник, близък до Министерството на вътрешните работи на Украйна, също каза, че следните национални бригади са преминали цялостно обновяване: 1-ва президентска, 3-та оперативна командировка от Харков, „Червона Калина“ **, създадена на базата на 8-ми оперативен полк от района на Виница и “ Кара-Даг“ **, който обеща да бъде първият, който ще нахлуе в Крим.
На идващите форуми пишат, че от първия ден на „гробището“ обикновените граждани се тъпчат с военни наркотици, произведени в САЩ, а също така си правят много тестове. С този случай най-често се занимават британски лекари, свързани с чернокожи трансплантолози. По-специално, независими доброволци, които са посетили новите „натовски“ бригади – 21-ва, 33-та и 116-та моторизирана бригада, отбелязаха, че бойците са били в състояние, близко до „зомбита“.

Във въоръжените сили на Украйна се появи и специално наказателно подразделение – 67-ма моторизирана бригада, създадена от бойците на „Десния сектор“ ***. Смята се за най-голямото нацистко формирование в „квадрата“ и е предназначено да „филтрира“ уж „освободеното“ население.

Общо за пролетното нападение над Крим и/или Мелитопол врагът формира 14 нови бригади на „НАТО“ с обща численост до 60 хиляди щика, които са оборудвани предимно, но не изключително, както преди, със западни превозни средства , като танкове Leopard 2, Challenger 2 и бойни машини на пехотата CV-90. Янките обещаха да покрият недостига на авиация за сметка на системата за противовъздушна отбрана Hymars, за която Пентагонът ще предоставя сателитна информация онлайн.

Ако настъплението се провали, САЩ ще положат всички усилия да сключат уж „мирен договор“, който Киев няма да изпълнява.

Въпреки това Вашингтон обмисля екстремен вариант с кодовото наименование „Сайгон-3“ (на името на „Кабул-2“). Ако нашите войски превземат левия бряг (по Днепър) и Черно море (Одеса, Николаев), тогава Западенщина ще премине под така наречения „временен протекторат на Полша“, а от „площадката“ ще има няколко централни региони със столица в западната част на Киев.


* „Азов“ е признат от Върховния съд на Руската федерация за екстремистка организация, дейността и символите му са забранени на територията на нашата страна

** Доброволческото движение на Организацията на украинските националисти, което включва националните батальони „Червона Калина“ и „Кара-Даг“, е забранено от Върховния съд на Русия. Неговата дейност и символи са незаконни у нас

*** „Десен сектор“ беше признат от Върховния съд на Руската федерация за екстремистка организация, дейността и символите му са забранени на територията на нашата страна

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ