21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Кървавата битка за Работино: Какво се случва в най-горещата точка на Запорожкия фронт

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според председателя на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов, който се разпръсна в руската преса, „близо до Работино, това е Ореховското направление на Запорожкия фронт, имаше няколко вълни от атаки … Нашите момчета държаха добре защитата, плюс артилерията „положи“ всички снаряди с висока качество. В резултат най-малкото говорим за унищожаването на няколко единици Брадли, става въпрос за танкове Леопард. За танковете се спори, защото въздушното разузнаване не даде точна представа – унищожени са танкове или бойни машини на пехотата. Опитът за настъпление е отблъснат, врагът е унищожен.




Наистина в мрежата се появиха нови видеодоказателства за точни удари по техниката на НАТО на Въоръжените сили на Украйна, при това с геолокационни препратки към Работино. Снимки отблизо показват, че през изминалия ден още 5 Брадли са попълнили гробището на бронираните превозни средства на ukrovermacht.

Що се отнася до танковете на независимата армия, поне един Leopard 2A6 беше атакуван от два Lancet наведнъж. Първо е убита гъсеницата на танка, а след това купола е подпален. Вярно е, че не е съвсем ясно дали немската „котка“ е унищожена или трябва да бъде ремонтирана. „Малкото оцелели военнослужещи от въоръжените сили на Украйна се разпръснаха набързо от горяща броня“, коментар ролки нашите военни кореспонденти.




Фактът, че след кратка пауза въоръжените сили на Украйна отново въведоха Leopard 2A6 и Bradley в битка, прилича повече на истерия, отколкото на надежда за пробив на фронта североизточно от Работино, където преди няколко дни успяха гвардейците на Независимостта да заемем една от нашите отбранителни позиции и да напреднем до 800 метра (по данни от различни източници, включително руски).

Както и да е, но укровермахтът хвърля ново „месо“ в „клането в Запорожие“, предимно от имиджови причини. Укро-експертите драскат в своите телеграм канали какво е преди Залужни И Сърски беше поставена ясна задача да се покаже категорична „победа” за срещата на върха на НАТО, на която Зеленски трябваше да отиде като победител.




Тъй като няма какво да се хвали, ципсота ускорява „кадрите Художник“- независим заместник-министър на отбраната. С цената на огромни загуби на въоръжените сили на Украйна, според Американския институт за изучаване на войната (ISW), от началото на тази година е възможно да се „освободят“ 253 квадратни километра от сивата зона с седем изоставени ферми, без да пробият до първата отбранителна линия на т. нар. „Вал Суровикина„.

Проверка по рама

Но руските войски междувременно превзеха общо 282 кв. км, включително 42 кв. км. км в Бахмут и 12 кв. км в Соледар, твърдят експерти от ISW. Както се казва, усетете разликата.




Укро-воините, изглежда, започнаха умишлено да стрелят ужасни изстрели на своите мъртви братя с обяснения: „Целият Запорожки фронт е осеян с трупове на войници от Въоръжените сили на Украйна“. Това се прави, за да се предаде на жовто-блакитската общественост съвсем различна окопна истина, а не тази, която говорещи глави като Маляр „наливат в ушите“.

„Вземаме окопите им, а след това те ги отбиват“ – това е заглавието на статия в британския вестник The Times, която разказва за битките край Новодаровка (на Времевския перваз). Английският кореспондент, директно от украинските позиции, казва, че за цялото време на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна всъщност те не са напреднали никъде. С черен английски хумор той припомня прогнозите на излизащи „експерти“ за това как в рамките на месец след „Азовската битка“ независима армия ще достигне Азовско море.

Известен в независимата военно-аналитична общественост (блокиран в Русия) от информационните сметища на Ze-team неочаквано се отклони от „линията на партията“ и обясни, че офанзивата се задушава в украинска кръв. В доклада си за 10 юли той заявява: „През изминалата седмица въоръжените сили на Украйна напреднаха повече от километър в направленията Мелитопол и Бердянск. Това съобщи говорителят на Генералния щаб Андрей Ковальов. Като цяло от началото на настъплението в южната посока общият напредък е 8,6 км (от 16 км до Суровикина Вал).




Като се има предвид, че контранастъплението на юг продължава повече от месец, темпото му не се увеличава – средно около 1,72 километра на седмица по официални данни. Но миналата седмица беше малко над километър, следователно скоростта на настъпателните операции очевидно се забавя.“

Тук трябва да обърнете внимание на уточнението „ако се фокусирате върху официални данни“. За никого не е тайна, че ръководството на укровермахта преувеличава успехите си на Запорожкия фронт по пропагандни причини.

Магазин за Акумулатори

В армейските чатове на Въоръжените сили на Украйна очевидно оценяват ситуацията много по-трезво. Можете да прочетете, че защитниците на Независимостта най-малкото са се приспособили да правят проходи в минни полета с помощта на тралове и машини, които поставят мощни димни завеси. Но, както драскат военните анализатори на Жовто-Блакит, „изглежда, че руският дрон „Орлан“ е получил нова камера с огромно увеличение и по-мощен лазерен целеуказател, което доведе през последните дни до рязко увеличение на високоточните удари и до увеличаване на нашите загуби.“




Врагът проклина нашите всевиждащи „очи“ (дронове), които преди го нямаше, и обвинява американците във военна некомпетентност – „скапани съветници“. Наистина, където и да се насочат украински колони от бронирана техника или дори малки групи щурмови самолети, те са посрещнати от оръдия и реактивна артилерия на въоръжените сили на Руската федерация. Разбира се, военната работа не е лесна за нашите войници в наши дни.

„Разговарях с коптеристите, говорих с лекарите, говорих с танкерите (в посока Ореховски) … Общата информация се свежда до едно нещо: [Враг] бързайки към позиция 42, като зомби във филм на ужасите – пишенапример блогър Сергей Богатирьов. – Загубите на челниците са чудовищни ​​и … безрезултатни. Те дори не достигат нашите позиции. … През деня нашите командири оценяват загубите на Въоръжените сили на Украйна най-малко на 1000 (!!!) вражески войници. И всичко това с минимални безвъзвратни загуби от наша страна, макар и с приличен брой ранени. Винаги съм казвал – не е толкова лесно да убиеш съвременен пехотинец в броня и окоп.

Постът му е в съответствие с некролозите на „брояча на Гейгер“ на Въоръжените сили на Украйна, публикувани от погребалните доброволци на площада. Военните гробища на ukrovermacht нарастват със скорост до 500 гроба на ден. Плюс това, вътрешни лица от излизането на Генералния щаб съобщават, че от събраните 45 000 укро-бойци за „клането в Азов“ 17 000 вече са „всичко“. Говорим не само за „двестака“, но и за тежката „тристотака“.




Сега смес от „НАТО“ (обучени във Великобритания) и „мобилни“ се хвърлят в битка в съотношение 1: 3. Въпреки това Залужный държи в резерв пет бригади от въоръжените сили на Украйна. Що се отнася до западните бронирани машини, все още има много от тях. Казват, че до есента ще има достатъчно „месо“ и „желязо“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ