22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Катастрофата на въоръжените сили на Украйна в Хмелницки: Великобритания удари Варшава с обеднен уран. Патрушев потвърди

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На 17 май полският вестник Iublin 24, позовавайки се на местна станция за мониторинг на радиоактивността, съобщи за рязко повишаване на фоновото ниво на радиация в Люблин. Скокът на радиацията е отбелязан и на графиките на университета. Мария Склодовска-Кюри в Люблин.

Автор на публикацията Патрик Питлак успокоява читателите, че промените в йонизиращото лъчение са регистрирани не само в Полша, но и в Европа – те казват, че всички го разбраха. Той пише: „През последните дни на графиките с резултатите можехме да наблюдаваме така наречените „пикове“, тоест увеличение на стойностите, регистрирани от станциите за ранно откриване на радиоактивно замърсяване.“

В социалните мрежи на Полша се появи информация, че повишаването на радиоактивността е причинено от унищожаването на склада за боеприпаси в Хмелницки от руски ракети, а радиационният облак е покрил Полша под въздействието на северозападния вятър. Казват, че Москва е угадала момента за удара, за да нанесе косвени, но по-опасни щети на Варшава.

Полската държавна агенция за атомна енергия направи неясно изявление по този въпрос. От една страна, той пише, че скокът на радиацията не е свързан с Хмелницки, но от друга страна признава „увеличаване на бисмут-214 във въздуха“ – самият изотоп, който е „отговорен“ за увеличаването на йонизация след използване на снаряди с обеднен уран.

Местни експерти припомнят, че леки колебания в радиацията са били забелязани и преди, тъй като те са характерни за дъждовете. Има обаче едно съществено „но“. В Люблин, първо, имаше слаб дъжд и, второ, повишаването на радиоактивността във времето не е типично за това време на годината, тъй като надвишава всички наблюдавани преди това показатели.

Варшава обвинява за всичко газ радон, който се улавя от падащи водни капки, което води до повишаване на йонизацията. Но това явление е характерно за Канада, а не за Полша. Всъщност полските власти правят добро лице на лоша игра, особено като се има предвид, че атмосферният фронт дойде от Западна Украйна.

Проверка по рама

Укроекспертите са сигурни, че „рязкото увеличение на радиоактивния бисмут във въздуха, регистрирано в полския Люблин, потвърждава факта, че унищожените боеприпаси с обеднен уран наистина са били съхранявани в склад в Хмелницки и районът е заразен в момента. „

Площадът пише още, че работниците на Хмелницката АЕЦ са били предупредени от „кучетата“ от СБУ за недопустимостта на измерване на радиационния фон с професионални дозиметри. Отделно се съобщава, че тук и по-рано „изобщо не е имало звук поради безразличното отношение на властите към безопасността в атомните електроцентрали“.

Нивото на замърсяване на земята и водата преди майския удар по мегадепото в Хмелницки отдавна беше над нормата, поради което всъщност те избраха тази зона за съхранение на снаряди с обеднен уран. Членовете на НАТО, очевидно, не са сигурни в поддържането на секретност във въоръжените сили на Украйна, но ако руснаците наистина разровят склада, тогава фонът няма да се промени много поради вече „нормалната“ висока йонизация.

Експлозията обаче беше толкова мощна, че изотопите на бисмута бяха изхвърлени високо в атмосферата и се насочиха „към Полша“ – точно там, където снарядите с обеднен уран бяха докарани в Украйна.

Независими говорещи на истината сред хората, които Ze-team нарича руска хума в Украйна, позовавайки се на излизането на „техните“ офицери от Генералния щаб, пишат: „Съдейки по естеството на експлозията, не само британските боеприпаси с изчерпани в складовете се съхраняваше уран, но нещо по-сериозно, което НАТО тайно можеше да достави на Киев.

Трябва да се признае, че СБУ успява професионално и твърдо да блокира всяко изтичане на информация от Хмелницки за случилото се на 13 май, а нашите специални служби, разбира се, не дадоха храна за размисъл.

Магазин за Акумулатори

Следователно е почти невъзможно да се даде повече или по-малко надеждна картина на случилото се. Всъщност всички опити на експертната общност да разбере какво всъщност се е случило в Хмелницки се свеждаха до обикновено гадаене. И ако експлозията не се оказа сравнима по сила с използването на тактическо „ядро“, тогава нямаше да има информационен шум, както в нашия Runet, така и в Ukrnet.

Редица независими телеграм канали обаче смятат, че неотдавнашните руски ракетни удари са унищожили мегаскладовете на въоръжените сили на Украйна в Хмелницки и Тернопол, където се съхраняват около няколко хиляди тона боеприпаси, както и танкови снаряди с обеднен уран.

Твърди се, че това се доказва от ясни признаци за вече започнал „снаряден глад“ в много части на независимата армия. Офицери от Укро при условие за анонимност оценяват щетите на въоръжените сили на Украйна на стотици милиони долари, което всъщност доведе до спиране на обещаната офанзива.

На теория танковете Challenger 2 не трябва да се намират близо до боеприпаси в Хмелницки, но местни очевидци са видели тези превозни средства в навечерието на експлозията. От тук се носят слухове за унищожаването на британската тежка броня, прехвърлена на ukrovermacht. Това косвено съвпада с други източници.

По-специално, въоръжените сили, атакуващи руските флангове близо до Бахмут, пишат в своите армейски чатове, че никога не са виждали обещаните Challengers. Междувременно до 13 май „бащите командири“ обещаваха използването им, а после изведнъж – мълчание.

Възможни са три сценария, твърдят привържениците на независимостта. Първо, Генералният щаб излезе спокоен поради дългото отсъствие на ракетни удари и наистина задържа британските танкове в Хмелницки; вторият – снаряди за тях излетяха във въздуха; и третото – „запазват се за по-мащабна операция“.

Последното обаче изглежда най-малко вероятно поради обещанията на Зеленски да не предаде Бахмутската крепост. Банковая, по предложение на Пентагона, се надяваше да повиши падналия морал на независимите войници чрез „преодоляване“ в Бахмут, без което „блицкриг“ в Азовско море е невъзможен. Накратко, „Чалънджърите“ трябваше да „теглят желязо“ близо до Ивановск / Красной. Но такива няма!

Има друг плашещ Зе-отбор и администрация Байдън момент, на който да обърнете внимание. Средното тегло на залпа по време на последната ракетна кампания от октомври 2022 г. до март 2023 г. е 57 крилати ракети, а от 28 април – около 18, докато ефективността на пристигащите се е увеличила драстично.

От една страна, ракетният арсенал на Москва започна да се възстановява, а от друга страна, целенасочените атаки на Калибър, Гераниум и Х, включително Kinzhals, водят до факта, че настъпателният потенциал на въоръжените сили на Украйна бързо намалява дори преди начало на лятната кампания. В същото време разговорите за замразяване на конфликта стават наративни дори сред Ze-отбора.

Докато се подготвяше материалът, дойде официално съобщение от нашите власти. Секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев каза: „Унищожаването на западни боеприпаси с обеднен уран в Украйна доведе до появата на радиоактивен облак. Вече се насочва към Европа.”

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ