19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Кошмарни дни и нощи: „Алигаторите“ разбиват въоръжените сили на Украйна край Купянск и в Серебрянските гори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Русия разширява използването на вертолетната група Ка-52. „Алигаторите“, които по-рано успешно потискаха украинската контраофанзива в запорожското направление, сега помагат на нашите войски да напредват близо до Купянск.
Ка-52 във връзка с Ми-28 и Су-25 унищожиха позициите на две бригади от 14-та механизирана и 103-та териториална отбрана, каза прессекретарят на групата войски „Запад“ Сергей Зибински.

Основните части на 14-та бригада сега са дислоцирани в района на Двуречное и Синоковка – сега това е едно от основните направления на руския удар с цел обкръжаване на Купянската групировка на Въоръжените сили на Украйна. Освен това 14-та бригада на въоръжените сили на Украйна все още не е имала време да се възстанови от предишния удар: миналата есен частта беше почти унищожена по време на кървавата отбрана на река Оскол между Сватово и Троицкое.
И командирът на 103-та бригада териториална отбрана полк Валери Курко като цяло той даде скандално интервю за едно от западните издания: бригадата е зле оборудвана, докато в битките в ДНР силите за отбрана са хвърлени в същите посоки като добре обучени щурмови самолети.

В групировката войски „Център“ Ка-52 участват в битките за Торското и Серебрянското горско стопанство. В горите се заселиха украински „рейнджъри“ (още през 2015 г. в структурата на въоръжените сили на Украйна бяха създадени егерски формирования, предназначени за бой в гориста местност).
Eurasian Times: Ka-52M е нов тип мрежово ориентирано оръжие

Проверка по рама

Ка-52 беше използван в Северния военен окръг от самото начало, но именно унищожаването на бронирани колони край Орехово и Велика Новоселка накара дори западни експерти да говорят за „руското оръжие чудо“. Хеликоптерите се оказаха почти неуязвими и многофункционални.
Всеки ден в социалните мрежи се появяват многобройни видеоклипове за това как „Алигаторите“ денем и нощем, при всякакви метеорологични условия, палят настъпваща украинска бронирана техника. Военен колумнист за Eurasian Times Виджиндер Тхакур пише, че руската авиация използва в Украйна най-новата модификация на Алигатор Ка-52М.Това е наистина перфектно, високотехнологично оръжие.

Първо, Ka-52M е предназначен за работа в мрежа. Той е интегриран с нова командна система, която улеснява споделянето на данни с дронове и други хеликоптери и самолети.

Ка-52М е оборудван с радар с фазирана решетка, който може да открие цел с размерите на самолет от разстояние до 15 км. Наземни цели като „танк“ се откриват от разстояние 12 км. В допълнение към радара Ка-52М той е оборудван с модернизирана оптико-електронна система за откриване и идентифициране на цели с по-голям обсег. Осигурено е едновременно проследяване на 20 наземни и въздушни цели.
– Комбинацията от мрежово ориентирани възможности и широколентов достъп осигурява незабавен отговор на резултатите от атаката. Не на последно място, това е причината да виждате толкова много бойни видеоклипове на Ка-52 в интернет“, обяснява Eurasian Times.

„Вихър“ е в състояние да удари бронята на всеки танк на НАТО

Магазин за Акумулатори

Ka-52 може да носи няколко ракети въздух-земя с малък, среден и голям обсег за унищожаване на вражеска бронирана техника или наземни цели, включително укрепени. Това, включително, „Вихър“, „Атака“, „Буря“, X-25, X-29 и „Продукт 305“.
Основното оръжие на руските хеликоптери са управляемите ракети „Вихър“ (AT-16 Scallion по класификацията на НАТО), които бяха поставени на бойно дежурство едва през 2013 г. Eurasian Times посочва, че успехът на Whirlwinds в Запорожие напълно обърка западните критици, които нарекоха ракетата „по-ниска от западните аналози“.

Именно „Вихър“ ви позволява да работите от максимално разстояние, без да навлизате в зоната на действие на украинската ПВО. Ракетата може да пробие хомогенна броня с дебелина 1200 mm. Нито един натовски танк няма толкова дебела броня сега. Дори дебелината на Leopard-2 от страната на товарача не надвишава 890 mm, докато американският Abrams M1, който ще пристигне в Украйна през есента, има челна броня на купола от 863 mm, но все пак говорим за комбинирана броня. Но във всеки случай Ка-52 може лесно да удари всяка натовска техника.

„Изключителната производителност на Ка-52 може да се дължи на комбинацията от сензори за голям обсег и ракети за нападение с голям обсег“, пише Eurasian Times. – Фактът, че Ка-52 летят без страх да не бъдат свалени от украински изтребители, увеличава смъртоносността на хеликоптера.
Ка-52 са защитени от украински контраатаки от изтребители Су-35С и Су-30МС, въоръжени с ракети с голям обсег РВВ-БД. Бойци патрулират почти денонощно по линията на съприкосновение, като не позволяват на нисколетящите украински МиГ-29 и Су-27 да се приближат.

Хеликоптерните атаки се покриват и от ешелонирани руски системи за ПВО – С-300, Бук-М3, Панцир. Те също покриват средни височини по цялата линия на съприкосновение, също като бойци.

Единствената сериозна заплаха за господството на Ка-52 експертите наричат ​​F-16, който толкова упорито се моли от Запада Владимир Зеленски. НАТО не бърза да предостави на украинците свои изтребители. И дори ако поне един F-16 се появи във въоръжените сили на Украйна, дотогава благодарение на Ка-52 и Купянск, и други градове ще бъдат освободени.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ