9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Лекар: НЕ изхвърляйте тази част от орехите, тя е лек за 5 заболявания

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Орехите са една от най-вкусните ядки, ценени не само заради уникалния си вкус, но и заради ползите си за здравето. Но според диетолога Олга Никитина, най-ценното в тях не е самата ядка.
Ореховите прегради, разположени вътре в черупката, имат редица полезни свойства и помагат да се отървете от куп заболявания. Но за целта трябва да можете да приготвите правилния лек от тях.

Едно от най-ефективните лекарства е тинктура от орехови прегради.
Учени: Яжте тази ядка всеки ден и вижте какво ще се случи с холестерола ви

Най-добрият лек с орехи 

За да го приготвите, ще ви трябват 0,5 литра висококачествена водка и 30 ореха. По-добре е да използвате много млади плодове (събрани преди не повече от месец), тъй като техните прегради съдържат много полезни етерични масла.
Първо премахнете ядрата от черупката. Поставете преградите в тъмен съд и го напълнете с водка. Оставете сместа на тъмно място в продължение на 21 дни. След този период получената течност трябва да се филтрира. В този си вид тя вече е готова за употреба, казва диетологът.

Проверка по рама

Според експерта тинктурата от ореховите прегради ще помогне при лечението на пет заболявания:
Диабет – още след 5 дни терапия нивото на кръвната захар ще се нормализира. За постигане на този ефект е важно всяка сутрин на гладно да се пият по 10 капки от продукта, разтворени в супена лъжица вода.

Най-лесният и ефективен лек с орехи за железен имунитет и пречистване на тялото

Хипотиреоидизъм – преградите от орехови ядки са богати на йод, спомагат за повишаване нивото му в организма и намаляват симптомите на заболяването. Този лек подобрява състоянието при хипотиреоидизъм – достатъчно е да се приемат по 0,5 ч.л. от него 1 път на ден в продължение на 20 дни. Курсът на лечение трябва да се повтаря 3 пъти годишно.
Болки в ставите, артроза – втривайте тинктурата върху проблемните зони 4-5 пъти на ден или правете компреси върху тях. След 3 дни ще забележите значително подобрение в здравето си.

Суха кашлица – при появата на чести пристъпи на кашлица (особено през нощта), трябва да пиете тинктура 3 пъти на ден, по 5 ml. Подобрение ще изпитате още на втория ден.

Магазин за Акумулатори

Този лек с орехи и мед чисти тялото от всички токсини
Диария – лечебната напитка трябва да се приема по 15 ml три пъти на ден, докато симптомите изчезнат.

За кого е противопоказана тинктурата?

Тинктурата не трябва да се приема от хора с повишено съсирване на кръвта, кожни заболявания, гастрит. Индивидуалната непоносимост към орехи е абсолютно противопоказание.
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ