13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Лекар: Тези напитки намаляват кръвната захар за часове

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Днес ще ви представим някои напитки, които могат да помогнат за намаляване на кръвната захар и поддържане на здравословен метаболизъм:

1. Зелен чай

Зеленият чай е известен със своите многобройни ползи за здравето, а намаляването на кръвната захар е една от тях. Той съдържа антиоксиданти, наречени катехини, които помагат на организма да регулира нивата на захар в кръвта. Редовното пиене на зелен чай може да помогне за подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на риска от развитие на диабет тип 2.

2. Черен оризов чай

Черният ориз се счита за един от най-здравословните видове ориз, а от него може да се приготви и вкусен чай. Той е богат на антоцианини, които не само придават на черния ориз неговата характеристична цветова пигментация, но и могат да помогнат за контролиране на нивата на кръвната захар. Черният оризов чай е вълшебна напитка, която може да се насладите на всяко време на деня.

Български лекар каза най-добрия метод да се предпазим от инфакрт

Проверка по рама

3. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е известен със своите благоприятни ефекти върху метаболизма. Консумацията на ябълков оцет преди хранене може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар след хранене. Това се дължи на веществото ацетат, което помага на тялото да поема глюкозата по-ефективно и да я използва за енергия. Добавете ябълков оцет във вашата диета, като го използвате за здравословни салати или го разредите с вода и пиете преди хранене.

4. Черен чай

Черният чай е един от най-популярните напитки в света и може да помогне за намаляване на кръвната захар. Той съдържа полифеноли, които могат да подобрят инсулиновата чувствителност и да регулират нивата на захар в кръвта. Редовното пиене на черен чай може да помогне за контролиране на кръвната захар и да намали риска от развитие на диабет тип 2.

Не забравяйте, че напитките само по себе си не са достатъчни, за да контролирате нивата на кръвната захар. Важно е да се храним балансирано и да включим физическа активност в ежедневния си режим. При съмнение или проблеми с кръвната захар се консултирайте с вашия лекар или специалист по хранене.

Приятно пиене и здравословен начин на живот!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Магазин за Акумулатори

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Тези 4 симптома издават, че прекалявате със солта

Това са най-полезните напитки за бъбреците

Безплатни консултации със специалист-чернодробни и бъбречни трансплантации в София

Лекар разкри какво се случва с тялото 1 седмица и 1 година след спирането на алкохола

Учени: Пийте поне по 5 чаши вода на ден и вижте какво ще се случи със сърцето ви

Изтръпва ви дясната ръка – лекар разкри какви заболявания издава това

Учени: Всеки диабетик трябва да пие всяка сутрин по 1 чаша от това

Лекар разкри какво ще се случи с бъбреците ни, ако прекалим с бирата

Лекар: Това е най-полезният плод за сърцето

Яжте този плод след вечеря и ще отслабнете бързо

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ