4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Маскиран врачанин с каскет залял врачката Тони със сярна киселина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Маскиран с каскет, хирургическа маска и блуза с висока яка, врачанин залял врачката Тони със сярна киселина, съобщиха на брифинг на прокуратурата в Пловдив. Той е бил подпомаган от свои съгражданин. Извършителят и неговият съучастник са криминално проявени.
На 14 март двамата врачани потеглили с джип от Враца към Пловдив, като предварително са подготвили маршрута, по който ще минат. Извършителят е оставен от помагача близо до апартамента на пострадалата жена, насочвайки се към него дегизиран.

При влизането си във входа, си слага ръкавици на ръцете и калцуни на обувките, след което очевидно добре запознат с адреса на жертвата се качва на същия етаж, разкри районният прокурор на Пловдив Петър Петров.
Влязъл в апартамента, като явно предварително е бил информиран, че той не се заключва. Нахълтал в помещението, където обикновено стояла пострадалата. Врачката го попитала как да му помогне, а той й отвърнал „Аз ще ти помогна“ и я залял със сярна киселина.

След като извършва това деяние, нападателят дегизиран се оттегля по друг маршрут и се качва в автомобила, управляван от помагача. Двамата отпътуват обратно към Враца.
„Действали са изключително конспиративно“, посочиха от обвинението.

Проверка по рама

От киселината са пострадали лицето на жената, врата, шията й, гръдния кош, лявата ръка и левия й крак. От страна на жертвата Няма подавани сигнали за заплахи от страна на жертвата.
„Двете лица са подготвили изключително добре детайлите за престъплението и са следвали своя предварителен план. Това създало затруднения на разследващите да ги заловят“, заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов.

Двамата криминално проявени са заловени късно вечерта в четвъртък във Враца. Физическият извършител с инициали Й.Ц. Е на 42 години, като е осъждан и е извършил престъплението по време на изпитателния срок. Неговият помагач с инициали В.В е на 51 години.

Състоянието на гадателката Тони се подобрява и тя е изведена е от реанимация. Установено е, че нейните увреждания са трета степен химически изгаряния, като има 12% засегната кожа.
В последните 5 години подобно деяние не е извършвано.

Криминално

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ