10.2 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Най-добрият ЧАЙ при настинка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В сезона на гриповете и настинките е важно да се погрижите за доброто си здраве и силен имунитет. Когато се борите с настинка, от съществено значение е да се заредите с течности без кофеин, които ви поддържат хидратирани. Най-добрият избор, който може да направите, е топъл чай. Ще успокои гърлото и ще помоге да дишате по-леко.
Изберете сред тези ароматни чайове, за да облекчите симптомите на настинка и да предотвратите усложнение.

Полезен чай при настинка

1. Чай с лимон
Едно от най-добрите лечения, до които всички прибягваме, е изцеждането на лимон в билков чай. Това е естесвен метод, който освежава и успокоява.

Лимоните са цитрусови плодове, които съдържат витамин С. Витамин С е важно хранително вещество за тялото ви, когато се борите с настинка или вирус.
Лекар: Този чай ще ви помогне да заспите за минути

Проверка по рама

2. Чай от ехинацея
Ехинацеята е популярна билка, която идва от растение, наречено лилаво ехоцвето. Някои изследвания показват, че ехинацеята стимулира имунната активност, за да съкрати бактериалните инфекции и вирусите. Тя е и с високо съдържание на антиоксиданти.

Малко проучване от 2000 г. показва, че пиенето на чай от ехинацея може да намали продължителността на заболяванията на горните дихателни пътища.

3. Зелен чай
Зеленият чай е популярен по целия свят заради многобройните си ползи за здравето. Той съдържа антиоксиданти и помага да подсилите тялото си, когато е атакувано от фактори на околната среда или от нахлуваща инфекция. Зеленият чай засилва имунитета и помага за насърчаване на здравословен метаболизъм.

Зеленият чай може да ви даде тласък на енергия, докато тялото ви се бори с настинка, но няма доказателства дали може да съкрати продължителността й.

Магазин за Акумулатори

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете чай от липа
4. Билков чай с мед

Билковите чайове не съдържат кофеин и ще ви помогнат да хидратирате тялото си. Те често имат сладък вкус и успокояващ аромат. Ако добавите и естествен подсладител мед, ще засилите добрия вкус и ползите за вашето тяло.

Медът може да помогне за потискане на кашлицата, когато имате обикновена настинка. Разбъркването на малко мед в любимия ви билков чай може да разхлаби храчките, да успокои болката и да потисне кашлицата.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ